Kjoler til den store barm

Hvilken kjole skal jeg vælge til en stor barm?

Vi har skønne kjoler i vintage stil i størrelser fra small til plussize. Høje og lave- og ALLE kropstyper er velkomne. Der er dog visse spørgsmål vi ofte støder på når det kommer til kjoler, og det er bl.a. spørgsmålet om hvilke kjoler som passer til en stor barm. Vi skal prøve at komme hele vejen rundt om dette spørgsmål i blogpostet i dag.


Vi ville ønske at det var så let som at vi bare havde nogle kjoler som virker for alle, men det er selvfølgelig også et spørgsmål om smag; hvordan ønsker man fx at kjolen sidder over barmen? Vil man fremhæve barmen yderligere eller føles det bedre hvis den virker lidt mindre? Hvor nedringet skal den være? Ligesom vi alle er forskelligt bygget, er det også forskelligt hvad vi føler os tilpas i.

Når det er sagt, passer langt de fleste af vores kjoler fint til storbarmede kvinder, og vi vil her beskrive de af vores kjoler som vi normalt viser til kvinder med stor barm.


Bestseller kjolen Ava

Lad os starte med vores absolutte bestseller, Ava, fra The House of Foxy. Ava er en bestseller fordi den passer til næsten alle kropstyper, også til kvinder med stor barm. 


De perfekt placerede læg både ved skulderen og under barmen, samt det diskrete overlap giver både en flot V-udskæring, og gør kjolen virkelig velegnet til både store og mindre barme.

 

Kjolen har desuden masser af fokus på taljen, også findes den i mange forskellige farver og mønstre. 

Grable kjolen - vis dine fortrin!

Fra The House of Foxy kommer en anden klassiker kjole til den store barm, nemlig Grable kjolen. I Grable kjolen er der masser af plads til barmen, men Stine advarer om at denne kjole sætter fuld fokus på den store barm, og dermed ikke er noget for de som ønsker lidt mindre fokus her. 

Ønsker du derimod at vise dine fortrin, så er Grable lige dig. Grable har også skønne løse 'fragre'-ærmer, som udover at være behagelige og give luft, også er meget flatterende. Vi har netop fået den i to skønne nye blomster print, perfekt til sommer og havefester.

Kom og prøv den!

Slåom kjolen fra Bloomsbury

Endnu en klassiker her hos os. 

Ligesom Ava, passer denne fantastiske slåom kjole fra The Seamstress of Bloomsbury til alle barme og kropstyper, den er virkelig super fleksibel uden at det er på bekostning af pasformen. Den er bare syet så den nemt kan tilpasses bæreren, og det er jo ret perfekt.

Dette er også en kjole vi altid har hjemme, og vi har den i mange forskellige farver og mønstre.

50’er swingkjole med og uden ærmer fra Unique Vintage

Indtil videre har det handlet om A-line kjoler, men selvfølgelig er der også de klassiske swingkjoler til den storbarmede kvinde.


Unique Vintage har lavet denne model både med lange ærmer og uden ærmer. Begge har det til fælles at de har masser af rynk over og under barmen, hvilket giver god plads til den fyldige barm. 

Samtidig holder en let cross-over samt det brede taljestykke under barmen, godt sammen, og skaber en virkelig flot 50’er silhuet.

50’er stils swingkjole i skønne prints

Vores 50’er stils kjoler uden ærmer er også et godt valg for dig med den store barm. Den bløde V-udskæring gør bare noget godt. Igen drejer det sig om en kjole som faktisk passer alle kropstyper og barme, men den egner sig altså også rigtig godt til den store barm. Det er af denne grund også en absolut bestseller. Læg mærke til kjolen i kaktusprint som alle Mondo ladies er vilde med! Men vi har den også i polka prikker og ensfarvet, så der er noget for enhver smag.

Nedenfor kan du se de skønne kundebilleder og hvordan kjolen klæder dem alle.

Med swingkjolerne kan man altid bruge petticoats under for at give ekstra fylde til skørtet, og dermed endnu mere timeglasfigur. Wow! (NB: Disse kommer der ny opfyldning af senere i denne uge, uge 24).

Hvilke kjoler skal jeg undgå når jeg har stor barm?

Altså, man kan jo gå med alt man har lyst til, og vi synes ikke man skal holde sig tilbage, det handler bare om at finde den rigtige pasform! Når det er sagt så anbefaler Stine at man kun køber en skjortekjole hvis man fx ikke synes det er så slemt med ’8-taller’ mellem knapperne, eller hvis man kender modellen i forvejen. Hvis man brændende ønsker sig en skjortekjole, anbefaler hun at man kommer ned i butikken, så man kan få vejledning til at finde en skjortekjole der passer til alle éns proportioner, ikke blot barmen.

Stine foreslår også at man undgår bådudskæring som fx. Devon kjolen. I stedet er V-udskæringer, og især dem med lidt cross-over effekt og draperinger rigtig gode.


Vi ses i butikken

Vi håber at du har fundet noget du synes om, og at du er blevet lidt mere fortrolig med hvilke kjoler der passer til en stor eller større barm. Vi anbefaler at du kigger forbi butikken personligt, hvis det er muligt, hvor vi hellere end gerne hjælper videre med hvilken kjole der måtte passe netop dig.


God sommer,


Team Mondo Kaos


Læs tidligere Blogposts

Rockabilly stilen 

Har du nogen gange set udtrykket rockabilly anvendt i sammenhæng med noget tøj, fx en swingkjole, som du synes om? . 

Stines Sommertips

Gode tips som bare gør ens hverdag nemmere! Små ting man aldrig havde tænkt på, at man kunne gøre noget ved... 

Sommerkjoler hos Mondo Kaos

Lad os se på nogle at de flotte sommerkjoler gennem tiden, og se på hvad vores vidunderlige vintage brands har ladet sig inspirere af...