Guide til Kropstyper

Guide til Kropstyper

Hvordan klæder jeg mig bedst efter min kropstype?

Det er et spørgsmål som alle kvinder stiller sig selv. Vi ligefrem længes efter at være ’en type’, sådan at shopping kan blive lettere, og vi ikke længere skal have ydmygende oplevelser som dem vi alle har prøvet, med tøj der hverken passer her eller der, og samtidig et modebillede eller endda en sælger som måske får os til at føle at der er noget galt med os…

Hos Mondo Kaos går vi meget op i oplevelsen! At prøve tøjet skal simpelthen være sjovt og positivt, vi skal føle at tøjet får det bedste frem i os, og giver os mod på at vise den krop vi har, frem. 


Når det er sagt er det jo ikke alle der lige kan komme forbi vores lille butik og få den service vi yder her, og til dem og til vejledning har vi lavet en lille ’find din kropstype’ quiz.

Hvordan finder man sin kropstype?

Du kan tage dine mål, på den måde skal du ikke bedømme dig selv med øjemål, men kan ganske enkelt gå ud fra de faktiske mål du har på papiret. Det der definerer hvilken gruppe du tilhører, er målene barm vs talje vs hofte. Med målene i hånden betyder det også at du har nemmere ved at bestille den rette størrelse, da de fleste af vores firmaer har størrelses guides, som går ud fra netop disse mål.

Hvordan tager jeg mine mål?

Mål dig selv over barmen, gerne med den type bh på, som du normalt bruger. Vær opmærksom på at målebåndet skal være lige hele vejen rundt.

Taljen er det smalleste sted på kroppen. Det lyder logisk, men tjek det ved at målebåndet ikke rykkes op eller ned, når du mener, du har fundet det smalleste sted. Tjek evt foran spejlet.

Sidst men ikke mindst er der hoftemålet. Det kan være det sværeste, da der her er tale om det bredeste sted på kroppen, hvilket er meget individuelt. På de allerfleste vil dette være omkring skridthøjde. 


Husk også at mål kan ændre sig. Vi kan være en form når vi er særlig slanke eller trænede, men der hvor vi tager på, er typisk det der definerer vores kropstype. Nogle ændrer også type med alderen.

Og det sidste inden vi går i gang; her i Mondo Kaos mener vi at alle kroppe er smukke, og at ikke alle behøver at ligne en timeglasfigur!

Nu kan vi gå i gang!

A-Figuren

Vi starter med A-formen, da der er en overvejende del af os kvinder der har denne figur. Til denne type hører smalle skuldre, slank overkrop med smal talje, rund bagdel og lidt kraftigere, kvindelige lår. I forhold til dine mål, er hoftemålet væsentligt større end målet over skuldre. Din absolutte force er din smalle, feminine talje. De fleste kvinder drømmer om denne fordel, så highlight den ved enhver given lejlighed.

Ønsker du at udligne forholdet mellem hofter og skuldre, og måske forlænge benene? Sådan kan du nemlig fokusere på din slanke og smukke overkrop. 
En klassisk A-line kjole som vore Ava Kjole fra The House Of Foxy er skøn, da den fokuserer på taljen, og samtidig giver pufærmerne giver dig lidt ekstra bredde på skuldre. Samtidig er A-formen perfekt til ikke at få hofter/ lår til at se større ud end de er. 


Andre gode beklædningsgenstande for A-figuren er: bådudskæring og off shoulder bluser, som giver en illusion af bredere skuldre, og derved giver udtryk af en timeglasfigur. Også pufærmer er smukke til A-figuren, fx er Estelle skjorten fantastisk til A-formen. Brug gerne lyse farver og print til at fremhæve din overkrop, og mere afdæmpede / ens farver på underkroppen. En A-linie nederdel eller mini nederdel der går let ud er flot til A-Figuren. Eller vide bukser a la vores Sailor bukser eller Swing bukser, som begge smukt udligner hofterne. 


Og hvis du bare elsker dine skønne lår og hofter, skal du selvfølgelig bare slå dig løs i pencil skirts, især med en farverig top til.
 Sko med bekvemme hæle findes heldigvis også. Hvis du bærer dem i samme farve som dine tights, forlænger det benene yderligere, og skønne sko er perfekte til at afrunde looket med. 


A-Figuren deler kropstype med: Beyonce og Jennifer Lopez.

H-Figuren

H-Figuren, er kendetegnet ved en lige torso, med lille forskel på målene mellem barm, talje og hofter. Udfordringen for H-Figuren er at skabe former, ved at skabe en illusion af talje. Dette gøres ved at skabe ekstra fylde på hofter og overkrop, samt markere taljen.

En swing kjole eller slå om kjole, gerne med Puf-ærmer, er rigtig gode til H-Figuren. Swing nederdele er også gode, og ligesom med swing-kjolen kan du med fordel bære et petticoat under, for at give ekstra volumen til hofterne.

Toppe og skjorter hvor der sker lidt foroven, som fx. en sød krave, puf-ærmer mm. er alle gode til H-Figuren. Bind gerne din skjorte i taljen eller brug et bælte til at markere taljen. Generelt er det meget vigtigt at alt er taljeret.

Vores bukser eller jeans med brede ben og høj talje, er også et super godt look til H-Figuren, kombiner med en feminin skjorte med puff ærmer, fx Helen skjorten som bindes i taljen.

Overvej også asymmetrisk, som vores cocktail kjole fra Stop Staring! Men kun hvis du vil løbe med al opmærksomheden!

H-Figuren deler kropstype med: Nicole Kidmann, Gwyneth Paltrow og Cameron Diaz.

X-Figuren

Du er timeglasset! Det er den form vi alle kender til! Dine skuldre er lige og samme størrelse som hofterne. Barmen er velproportioneret ligesom hofterne og bagdelen, og din talje er smal!

Dette er den klassiske Hollywood diva figur, og denne bliver stadig af mange set som den mest fuldendte kvinde figur. 


Alle vores skønne højtaljede nederdele og bukser er smukke til dig. En pencil nederdel, eller pencilkjole, ser bare forrygende godt ud på dig. Se fx. vores pencil kjoler fra Unique Vintage og Stop Staring.

En swingkjole som rigtig sidder til i taljen, måske med et bælte så den rigtig highlighter din smalle talje, er også et hit! The House of Foxy’s 'Betty' og 'Evelyn' a-linie kjoler sidder også smukt.

Ønsker du en cocktail kjole ud over det sædvanlige, kan du prøve The House of Foxy’s 'Lana', med peplum og keyhole udskæring. 


Mange af vores skjorter har læg ved skuldrene for at give plads til barmen, og Emmy Cardigans, som er taljeskåret, er den perfekte overdel til x-figuren.

 X-Figuren deler kropstype med: Selma Hayek og Scarlet Johansen.

O-Figuren

Dine mål er lidt som H-figuren. Dine skuldre og hofter har nogenlunde samme mål, men du tager ikke på omkring hofter og lår, men mere på maven og omkring livet. Du har højst sandsynligt ben og arme som alle misunder dig, slanke og måske endda lange. Husk de sexy strømper når du går ud!

Men hvis du også gerne vil vise andet end ben engang imellem, kommer der lidt tips her: V-udskæring og toppe med dekoration omkring halsen, ligesom accessoires som halskæder, øreringe og tørklæder er perfekte til dig.

Du har skønne arme, så vis dem endelig frem med kjoler og toppe uden ærmer, og hvorfor ikke highlighte dem yderligere med skønne armbånd i stærke farver?

Toppe og kjoler med drapering er også smukke til dig.
 Vil du kaste dig ud i en pencil kjole er vores Billion Dollar Kjoler fra Stop Staring! med dens stretchy materiale samt flotte draperinger, et rigtig godt valg!

Når du vælger bukser er det smart hvis de lukkes i siden, så du slipper for ekstra 'fyld stof' midt på maven. Her har vi bl.a. Le Wild Jeans fra Lady K loves, samt vores swing bukser fra The House Of Foxy.


O-Figuren deler kropstype med: Catherine Zeta-Jones! Wow! 


V-Figuren

Det er dig, hvis dine mål viser at skuldre og barm er det bredeste sted på din krop, og du er smal omkring talje og hofter. Du tager på på barmen. Du har slanke ben. Dette er en figur vi ofte associerer med en meget veltrænet kvinde. Det er en stærk figur, og wow sikke smukke skuldre, men ønsker du engang imellem at udjævne forskellen mellem skuldre og hofte, samt at have lidt fokus på din slanke talje, er her nogle forslag til dig:

Du er en af dem som bare ser fantastisk ud i peplum. Vi har en skøn buksedragt med peplum effekt og en kjole, begge fra Miss Candyfloss. 


Du er super god i bukser, bl.a med lidt vidde og gerne i farver eller mønstre. Bluser; lange ærmer er godt og V udskæring, prøv fx skjorterne fra The Seamstress Of Bloomsbury eller The House Of Foxy eller Elsie 30’er skjorten fra The House of Foxy. 


Med dine slanke hofter, vil du sikkert også elske vores pencil skirts, det er bare at gå i gang.

Sidst med ikke mindst vil du sikkert være glad for vores a-line kjoler Ava og Grable. Ava Kjolen har V-udskæring og et lillebitte ærme, og kjolen sidder til omkring din smalle talje og fremhæver denne.

V-Figuren deler kropstype med: Angelina Joli, Renee Zellweger og Demi Moore

Tag vores kropstype quiz her:

Er du i tvivl omkring, hvilken figur du har, kan du blive guided med quiz'en herunder:


Læs Mere:

Moden i 40'erne

Moden i 40'erne 🌟



Moden i 50'erne

Moden i 50'erne 🌟



Moden i 60'erne

Moden i 60'erne 🌟




Ps. Ønsker du at høre nærmere når vi afholder nye arrangementer, starter udsalg, konkurrencer, får nye varer etc.

Så tilmeld dig nyhedsbrevet herunder:



1 kommentarer


  • Hanne Stenholm Møller

    Glæder mig til at følge Jeres kollektioner


Kommentar