Stines guide til toppe & skjorter til 'storbarmede kvinder'

Stines guide til toppe & skjorter til 'storbarmede kvinder'

Noget af det jeg selv har haft store problemer med, er at finde bluser som passer min barm. Med en flot 75 H skål og et semi-lille taljemål, har det altid været supersvært for mig at finde den helt rigtige skjortebluse. Derfor er det med stor glæde, at vi i Mondo Kaos har nogle klædelige toppe, som ens barm rent faktisk kan være i.

Jeg har altid ment, at man skal klæde sig som man vil! Uanset ens bryststørrelse – drop de gamle ideer om at en større barm betyder et nej til rullekrave, mesh-toppe eller for nedringede bluser - Det er helt op til dig som person, hvordan du vil gå klædt . Det eneste minus er bare om pasformen så fungerer.

Derfor har jeg prøvet at lave en lille guide til vores udvalg af toppe i Mondo Kaos, som jeg mener passer godt til kvinder med en større barm.

The Seamstress Of Bloomsbury.

Et af vores bedst sælgende mærker er The Seamstres Of Bloomsbury, men de har ikke altid været inde i kampen med deres skjorter. Deres Jive skjorte der er en del af vores basis sortiment har aldrig været helt god til en større barm. Derfor blev jeg overordentlig lykkelig, da jeg prøvede deres nye skjorte 'Judy'. Skjorten har meget mere råderum omkring ryggen, den er med en fin v-hals, hvilket gør den super klædelig, uden af man får en ”presset” barm.  Judy fås fra størrelse small til x-large.

Judy vintage inspireret skjorte med prikker

Desværre går Bloomsbury's størrelser ikke op til mere end xl – hvilket er super ærgerligt, når nu denne skjorte er så god. Men vi kan håbe på at de en dag laver flere størrelser.
 Med et brystmål på 75H bruger jeg selv Judy skjorten i størrelse Large.

Navy blå vintage stil skjorte med prikker fra The Seamstress Of Bloomsbury
Vintage stils rød skjorte med hvide prikker


Kortærmet sort skjorte med prikker i vintage stil


The House Of Foxy.

Et andet af vores brands som har nogle gode styles til en større barm, er The House of Foxy. Dette brand er i forvejen kendt for deres alsidige kjoler, som har den mest fantastiske pasform til alle kropstyper. De er heldigvis også ret godt til at lave toppe som passer til alle. Faktisk er alle deres skjorter, som nævnes herunder, gode til både en mindre og en større barm. De er alle sammen for det meste lavet i lækker viscose eller bomuld, så din krop kan stadig ånde. 

Klassisk langærmet skjorte:

Denne skjorte er supergod til en større barm, den har en smuk v- udskæring og selvom den er figursyet, har den rummelighed nok til en større barm eller bred ryg. Denne skjorte er sej og elegant på samme tid.

I denne skjorte bruger jeg en str Large men kunne godt size down til en str Medium – det handler om hvad man er tilpas i.

Navy blå Langeærmet skjorte i vintage stil fra The House Of Foxy


Creme hvid langeærmet skjorte i vintage stil fra The House Of Foxy
Sort langeærmet skjorte i vintage stil fra The House Of Foxy

1930er Bluse:

Endnu en god style fra The House Of Foxy, som passer super fint til en større barm. Denne har ingen knapper og er rummelig nok, til at vi alle kan være med, og på grund af den fine runde udskæring, bliver barmen ikke presset. 

Vinatge stils bluse i creme hvid fra The House Of Foxy
Gul blomstret bluse i vintage stil fra The House Of Foxy
Sort bluse i vintage stil fra The House Of Foxy


I denne bluse bruger jeg en str Large.

Nye sommer skjorter i blå blomstret, gul og lyserød:


De nyeste sommerskjorter vi har fået ind, har igen samme fine pasform som de langærmede skjorter. Der er plads til en  større barm, men vær opmærksom på at denne er ”syet ind ” i taljen.  Dvs. at man skal have en markeret talje for at kunne passe denne model ordenligt. Hvis man ikke føler at man har en talje, anbefaler jeg den langærmede skjorte, eller den nye gule skjorte med bindebånd, hvor igen rummelighed og femininitet går hånd i hånd.

I alle disse skjorter bruger jeg en str Large.

Lyseblå kortærmet skjorte med blomster print i vintage stil
Lyse gul skjorte med pussy bow fra The House Of Foxy


Vintage stils Lyseblå kortærmet skjorte med blomster print fra The House Of Foxy


Vintage stils rosa skjorte med korte ærmer

Heart Of Haute.

Estelle skjorten fra Heart Of Haute er snart en klassiker i Mondo Kaos. Den er figursyet og sidder helt fantastisk på næsten alle. Vær dog opmærksom på at denne model er lille i størrelsen og vi anbefaler derfor at man går en størrelse op. Modellen har et fint puf-ærme og et korte ærmer.

En del kunder spørger ofte hvad de skal gøre med bindebåndet på Estelle skjorten, og hertil har jeg tre muligheder plus et 'wildcard'.

  1. Bind sløjfen stor, dramatisk og skarp
  2. Bind sløjfen løst, dresser skjorten ned.
  3. Hvis man ikke bryder sig om at have noget ved halsen hele tiden, kan man tage bindebåndene ind, knappe skjorten op og lave v-hals.
  4. Den sidste mulighed er 'Stines sommerudgave' hvor skjorten har V-hals og er bundet i taljen.
Estelle bluse i vintage stil med pussy bow fra Heart Of Haute


Skjorte bluse i vintage stil med pussy bow fra Heart Of Haute


Pussy bow skjorte i vintage stil

Mix og match både nederdele og bukser med denne skønne skjorte. Bemærk at ”puffet” med tiden vil falde.
I denne udgave bruger jeg i str. X-Large 

Unique Vintage.

Ruffle toppen fra Unique Vintage er et totalt ”wildcard”. Jeg var sikker på da jeg så den, at denne top ikke ville klæde en som mig med stor barm, grundet den lidt vilde ”ruffle” detalje – men der tog jeg fejl! 
Toppen er super flot, da man viser lidt skuldre samt hals, som gør toppen mere blød. I dag er ruffle toppen helt klart en af mine favorit toppe ever!

Denne top bruger jeg i str large.

Retro top i sort fra Unique Vintage

Jeg håber i kan bruge min lille 'barmfagre guide', og ellers er i altid velkommen til at komme forbi butikken eller sende en mail hvis i har spørgsmål omkring dette. Vi får løbende nye størrelser og modeller ind i vores sortiment. Hvis i har nogle ønsker er I mere end velkommen til at kontakte os med jeres ideer. Det er ikke sikkert vi kan følge dem til dørs, men jo mere feedback vi får fra jer, des mere pres kan vi ligge på de forskellige leverendører, for at få en masse skønne og lækre skjorter som man også kan være i, selvom man har en større barm.

En lille side bemærkning for at runde helt af, er det vigtigt at nævne at når man køber sine skjorter i rayon, viskose samt bomuld er der en risiko for at de krymper en smule ved vask. Derfor læs altid vaske anvisningen inden du vasker din nye smukke skjorte.

Kærlige hilsner,
fra Stine ♥


Retro modeshow på the mudhoney københavn

Retro Modeshow

Vi inviterede til retro modeshow på the Mudhoney, hvor vi fremviste et udvalg af vores sommerkollektion på fem smukke modeller....


The House Of Foxy er et engelsk brand der laver tøj i 1940er og 1950er stil

House Of Foxy

The House of Foxy er et britisk mærke, der designer og producerer tøj af høj kvalitet i vintagestil...

 

Viva Las Vegas

Den 18. - 21. april fandt Rockabilly festivallen "Viva Las Vegas" sted for toogtyvende gang. Kirstine & Ditte var endnu en gang taget til Vegas...Ps. Ønsker du at høre nærmere når vi afholder nye arrangementer, starter udsalg, konkurrencer, får nye varer etc.

Så tilmeld dig nyhedsbrevet herunder: