Palava - Retro kjoler i økologisk Bomuld

Palava - Retro kjoler i økologisk Bomuld

Palava - Retro tøj i smukke print 🌸


Palava er et britisk, familiedrevet firma, der skaber feminint og bæredygtigt kvalitetstøj i de smukkeste retro inspirerede designs og mønstre.


Mærket har en lang og snørklet historie bag sig, der på sin vis starter helt tilbage i 1854, i den lille by Yarm ved floden Tees i det nordøstlige Endland. 


Her lå den familieejede butik Strickland & Holt, der solgte apotekervarer i butikkens venstre del og vin og spiritus i den højre.

Virksomheden skiftede hænder fra generation til generation, og eksisterede som familiedrevet apotek og butik indtil 1970'erne, hvor apotekerkæden Boots købte apoteket i venstre side. Butikken i højre side blev samtidig overtaget af et af Strickland & Holt's børnebørn, Stephanie Holt, og her skabte hun hendes mand mærket Poppy. Poppy startede egentlig med at lave sengetøj til børn, men udviklede sig til også at skabe modetøj til børn og voksne, og mærket var aktivt i modebranchen indtil 2000, hvor ejerne desværre så sig nødsagede til at lukke firmaet. Modebilledet skiftede, og ydermere var det blevet svært at producere tøjet i England. Butikken blev dog i familien, og er det stadig den dag i dag.I 2010 blev Poppy vakt til live igen af Stephanies yngste datter Bryony. Hun startede ud med at tegne designs til børnetøj, og fortsatte så med at designe tøj til kvinder.

Bryony tegner alle mærkets designs i hånden, og hun er særligt inspireret af gamle eventyr og naturen, hvilket tydeligt ses i de smukke prints med bla. blomster, fugle og havet som tema.

Desværre var mærket nødt til at skifte navn i 2015, og valget faldt nu på Palava. Palava betyder en en langsommelig samtale ( palaver på dansk), og efter to omgange med navneskift mente Bryony, at det var det rette navn til mærket.

I dag er Palava et stærkt brand, hvor kombinationen af Bryonys håndtegnede retro designs og smukke retro prints, samt de særligt udvalgte materialer af økologisk bomuldssatin og økologisk hør både understreger og afspejler mærkets høje kvalitet og fokus på bæredygtighed og miljøvenlighed.

Vi vil her Highlighte nogle af favoritterne:

Rita Kjolen- klædelig a-line kjole i smukke print

Rita er i et skønt klassisk vintage inspireret snit med markeret talje, korte ærmer der lige dækker det øverste af armen / skuldre samt feminint a-line snit. En skøn kjole til forår, sommer, efterår og vinter, som kan dresses op eller ned, og kan dermed bruges både til hverdag og mere festlige lejligheder.

Beatrice Kjolen - enkelt kjole i klassisk snit

Beatrice kjolen er i et skønt enkelt retro snit der klæder de fleste kropstyper. .

Kjolen har et matchende bindebælte, som du kan binde fortil, i siden eller bagpå som du ønsker det. Kjolen slutter lige under knæet og har lommer. Alle kjoler i økologisk bomuld.

Retro binde skjorter & højtaljede bukser

Peggy binde skjorten fra Palava er en skøn retro inspireret top i fine prints. Vi har denne sæson fået den i et fint leopard print samt en råhvid med flamingoer. Disse toppe er også begge lavet i økologisk bomuld.

De højtaljede bukser med vide ben er i en lækker økologisk bomulds hør, og er sammen med bindeskjorten super flotte til et feminint retro sommerlook.

Palavea - Nederdele med høj talje og lommer i fine prints


Palava er vist mest kendt for sine skønne prints, og denne sæson er der de fineste prints på både kjoler, toppe og nederdele.

Her er nogle af de skønne nederdele med høj talje  - begge modeller er super fine på, da de begge ligger fint ind til hofterne, på trods af vidden.


Ps. Ønsker du at høre nærmere når vi afholder nye arrangementer, holder udsalg, konkurrencer, får nye varer etc. så tilmeld dig nyhedsbrevet herunder: