Strandmode i Mondo Kaos!

Strandmode i Mondo Kaos!

Kalder alle badenymfer, havfruer og sirener! Vi er nu gået ind i den 2. sommermåned, og det kribler i os for at komme en tur på stranden og tage en dukkert i bølgen blå!

I Mondo Kaos står strandmoden 2019 på skønt retro og vintage badetøj fra ikoniske Esther Williams Swimwear, let og åndbart beachwear og skønne, farverige accessories!

I dette blogindlæg fortæller vi om:

♥ vores udvalg af skønt retro badetøj

♥ hvordan du styler dit strandlook i retrostil

♥ kvinden bag badetøjsmærket Esther Williams og hendes liv som Hollywood Havfrue!

Retro Badetøj fra Esther Williams

Esther Williams Swimwear er et amerikansk badetøjsmærke, der siden 1988 har skabt badedragter og højtaljede bikinier i klassisk 1940er / 1950er stil, til kvinder verden over! Det skønne badetøj er ikke kun kendt for navnet, men også for den meget høje kvalitet. Badedragternes konstruktion og pasform fungerer nemlig til alle figurer og kropstyper, fordi de er formstøbte (se billede), fordi de dækker det de skal, og fordi det kraftige materiale virkelig holder på dine former, så du kan bevæge dig frit, når du svømmer – det gælder også de storbarmede kvinder, der ellers ikke er til halterneck!

Foto: Ploug Fotografi / Model: Katrin Cee

Mondo Kaos fører den ikoniske badedragt i flere forskellige farver, herunder polkaprikker, hawaii print, gul/hvid gingham tern, ren safirblå og smaragdgrøn, samt en af denne sommers helt store trends: kirsebærprintet!

Desuden har vi en klassisk, højtaljet bikini – endnu en af sommeren 2019's store strand trends!

Styling af Din Retro Badedragt – Det Perfekte Retro Strandlook

  Fordi Esther Williams badedragtsmodel er så klassisk, kan du style din retro badedragt på et utal af måder og dermed skabe dit eget unikke retrolook, uanset hvilken tid eller stil du er inspireret af!

Her giver vi dig et par bud på, hvordan du kan style dit retro strandlook:

Retro håret

I vandet:  For at undgå vådt hår og vand i ørerne, har vi de skønneste retro badehætter i blød gummi! Den fås i tre modeller, men du skal være hurtig, for de går allerede som is på en varm sommerdag!

På stranden:  En populær 50er frisure til varme sommerdage er den klassiske 'pony scarf', der er en enkel, høj hestehale med et lille tørklæde bundet om. En let, sød sommerfrisure! En sommerfrisure med tørklæde er selvfølgelig også til de korthårede, og du kan eksempelvis binde dit tørklæde om hovedet som en 50er bandana eller 60er turban!

I butikken har vi flere smukke tørklæder, der passer perfekt til looket, og vil hjælper gerne med styling!

Vi har masser af tørklæder til dit retro look i butikken  - dette er blot et lille udpluk.

1950er pinup frisure med høj hestehale lavet med ciffon tørklæde

En klassisk 1950er frisure er den høje hestehale. Med et tørklæde i hestehalen får du det helt rigtige retro look!

En anden måde at holde hovedet køligt på, på de varme sommerdage, er den klassiske 60er stråhat – vi har den i en dramatisk version med stor skærm i to klassiske farver: sort/hvid stribet og rød/hvid stribet!

Foto: Ploug Fotografi / Model: Katrine

Retro tøjet

En af de ting vi elsker ved Esther Williams swimwear er, at badedragterne ikke kun er perfekte til svømmeturen. Med et par shorts eller en nederdel over, er de nemlig også perfekte til en hurtig frokost med veninderne eller en slentretur på promenaden med en isvaffel – eller den du holder kær – i hånden!

Shorts:  Du kan skabe et sødt, klassisk 40er / pinup look med et par højtaljede, plisserede shorts fra The House of Foxy – et musthave i sommer garderoben!

De søde shorts er plisserede hele vejen rundt, hvilket får dem til at ligne en kort nederdel – en meget sød måde at bære shorts! Vi har de smukke shorts i tre farver, der matcher alle de skønne badedragter perfekt!

Nederdele: Hvis du ikke er til shorts – men stadig gerne vil vise ben – kan du i stedet bære en swingnederdel over din badedragt. En swingnederdel er med til at skabe den klassiske timeglas silhuet, der især var populær i 50erne!

Sommerkjoler:  Du kan selvfølgelig også bære en let retro kjole over dit badetøj, og her er vores klassiske bestseller kjole fra Bloomsbury helt perfekt til strandturen! Det er nemlig en slå-om kjole, der gør den let at tage både af og på, og så er den lavet i Bloomsbury's lette signatur-stof 'crepe de chine', et naturligt, åndbart materiale, der føles blødt mod huden og tørrer hurtigt!

Andre retrokjoler, der er perfekte til en varm sommerdag på stranden, er vores nye sommerkjoler fra Emily and Fin. De er lavet i blød, lækker bomuld og i skønne striber og madrastern!

Solbriller og øreringe:  Du kan gennemføre dit retro strandlook med et par klassiske cateye solbriller og skønne øreringe fra Rock it Rosie, som vi har eksklusivt i butikken!

Kom ned og kig, find din perfekte retro badedragt og fuldend looket med en skøn badehætte eller stråhat og et par skønne retro hoops fra Rock it Rosie!

Historien om Esther Williams og Esther Williams Swimwear

Esther Williams var en tidligere amerikansk konkurrencesvømmer turned Hollywood-skuespiller turned business woman!

Williams blev født i 1921 og startede sin karriere som svømmer i Los Angeles, hvor hun satte flere rekorder, ved blandt andet at svømme butterfly - en stilart der på det tidspunkt ellers kun blev svømmet af mænd! Hendes talent var så stort at hun blev udvalgt til at deltage i OL i Japan i 1940, men på grund af Anden Verdenskrig blev legene aflyst, og svømmekarrieren sat ufrivilligt på pause. Der gik dog ikke længe før hun blev kontaktet af Billy Rose's Aquacade, et spekulært synkronsvømningsshow, der ledte efter en ny kvindelig stjerne. Williams takkede ja, og hendes evner i vandet, bragende figur og smukke ansigt gjorde hende hurtigt populær i Aquacade-showet.

Da Aquacade-sæsonen sluttede, blev Williams kontaktet af talentspejdere fra det store filmselskab MGM. De ville have Williams på det store lærred i den nye filmgenre Aquamusicals, der var en blanding af film og vand-show, bestående af spektakulær synkronsvømning og dykning. Williams syntes det var en spændende mulighed, men hun ville dog ikke skrive kontrakt med MGM, før hun havde lært de færdigheder det krævede, altså at spille skuespil, synge og danse – svømme kunne hun jo som ingen anden.

MGM accepterede hendes krav, og de følgende to år brugte Williams på at træne.

                          Esther Williams og Tom & Jerry in Dangerous When wet (1953)

I 1943 debutterede Williams i sin første spillefilm Andy Hardy's Double Life, hvor hun spillede sammen med Mickey Rooney. Et par småroller og to år senere fik hun sin første hovedrolle i Aquamusicalen Bathing Beauty, og derfra tog hendes karriere som skuespiller virkelig fart. Skuespillerkarrieren toppede i 1952 med filmen The Million Dollar Mermaid, hvor Williams spillede hovedrollen som Annette Kellermann, en australsk svømmer, der blev verdensberømt i 1800-tallet for sine evner.


1952 var også året, hvor Williams stiftede bekendtskab med design for første gang. Under optagelsen til filmen Skirts Ahoy havde hun nemlig opdaget, at de badedragter, der var en del af den kvindelige flåde-uniform var lavet i tynd bomuld, var uformelig og i det hele taget upraktisk for kvinder. Det besluttede hun sig for at gøre noget ved, og aftalte et møde med flåden, hvor hun på egen krop fremviste en Cole-badedragt og forklarede, hvordan Cole-badedragten var langt mere praktisk for deres kvindelige rekrutter – straks efter mødet blev der bestilt 50.000 badedragter til WAVES!

De følgende år spillede Williams flere hovedroller, men i 1963 trak hun sig tilbage som skuespiller. Hun havde sikret sin alderdom, ved at investere i flere forskellige foretagender, og som vi ved, var Williams en god forretningskvinde. Derfor slog hun også til, da hun i 1988 blev foreslået at lægge navn til en retro-inspireret badetøjslinje, på betingelse af, at hun selv var med til at designe dem! Esther Williams Swimwear blev hurtigt et populært mærke blandt kvinder verden over, på grund af den fantastiske konstruktion og pasform, der gør det muligt for alle kvinder at føle sig som havfruer i vandet!

Kærlig hilsen, Team Mondo Kaos ♥


Ps. Ønsker du at høre nærmere når vi afholder nye arrangementer, starter udsalg, konkurrencer, får nye varer etc.

Så tilmeld dig nyhedsbrevet herunder:


Blogposts:

Retro modeshow på the mudhoney københavn

Retro Modeshow

Vi inviterede til retro modeshow på the Mudhoney, hvor vi fremviste et udvalg af vores sommerkollektion på fem smukke modeller....


The House Of Foxy er et engelsk brand der laver tøj i 1940er og 1950er stil

House Of Foxy

The House of Foxy er et britisk mærke, der designer og producerer tøj af høj kvalitet i vintagestil...

 

Viva Las Vegas

Den 18. - 21. april fandt Rockabilly festivallen "Viva Las Vegas" sted for toogtyvende gang. Kirstine & Ditte var endnu en gang taget til Vegas...