Vores guide til Elmegade kvarteret på Nørrebro

Elmegade/ Birkegade på Nørrebro

I år er 6 af årets top 10 mest solgte rejseguider, rejsebøger om Danmark, og selvfølgelig tager mange også turen til København.

Hvis du skal til København på smuttur, måske en forlænget weekend eller en veninde tur, så synes vi naturligvis at du skal komme og hilse på os.

 

I ”vores” kvarter er der, udover os, masser af spændende butikker og cafeer. Elmegade og Birkegade består faktisk udelukkende af små uafhængige butikker, og er et rigtigt godt bud for dig som er træt af at alle strøggader ligner hinanden med de samme store kæder, både inden for gastronomi og tøj. Så her er en lille guide til nærmiljøet omkring Mondo Kaos.

Hvordan finder jeg vej til Mondo Kaos?

Gaderne Elmegade og Birkegade blev bebygget i 1880’erne, og husene ligger tæt, ligesom at gaderne har sjove buer, for at man kunne passe så meget bebyggelse ind som muligt, da man var afgrænset af Mosaisk begravelsesplads på Møllegade. 

Mange af ejendommene var bygget af stiftelser; se fx nr 6 i Elmegade som var Ølhandlerforeningens stiftelse, og gadenummeret har øltønder og en mand der drikker et krus øl.

Du når os nemt enten med en bus fra Nørreport, 5A ud af Nørrebrogade hvor du står af ved Elmegade, eller du kan gå fra Nørreport. Hvis du er i bil, kan man parkere i parkeringshuset på Blågårdsgade. Hvis du er turist i København er der også mange der lejer cykler, det er københavnernes eget foretrukne transportmiddel, og stort set alle cykelsmede udlejer også cykler.

Vores smukke blomsterhandler som vi altid bruger i Mondo Kaos er Blomster Bjarne. OK, så blomsterne er måske mere til de som ikke kommer meget langvejs fra, men se lige hvor smukke de blomster er. Her har vi fået love at tage billeder af Nanna i den inspirerende blomsterhandel.

VI har da også altid selv mange kjoler i blomstrede prints at vælge imellem i butikken.

Skønhed, velvære og ny frisure

Skal du have en rigtig forkælelsestur til hovedstaden? Måske med beauty, nyt hår, makeup og negle? Så er du også kommet til det rigtige sted. 

Der er fx Loukita hvis du er ude efter et den rigtige Nørrebro stemning. Lou har drevet sin salon med 'nørrebro-dagligstue' atmosfære siden 2008.


Skal du have hudpleje eller have lavet negle er Elise hudpleje lige stedet. Elise fokuserer på ansigtsbehandlinger og negle. Du kan altså gøre din tur på Elmegade/Birkegade til en rigtig spaoplevelse inden du kommer ned og hilser på os i Mondo Kaos.


Kaffepause og frokost i Elmegade

Udover butikker og beauty er der selvfølgelig gastronomi. Du får alt fra morgengrød og croissanter, henover frokost og kaffe til øl og drinks. Valget er dit. 

Lærke tager kaffen på den hyggelige nye cafe i Elmegade 5. Du kan også vælge Laundromat, som ligger lige cross-over fra Mondo Kaos, og er en rigtig Nørrebro institution, her kan du nemlig vaske tøj samtidig med at du nyder din latte.

Skal du have frokost er der masser af vælge imellem, måske indisk? Eller Sund Sult som byder på salater og sandwich på groft brød eller rugbrød. 

Der er også klassiske cafe frokoster på en af de mange caféer.

Når du er færdig med din frokost/ kaffe/kage eller hvad det nu er blevet til, foreslår vi at du husker at tisse af, når du først skal prøve kjoler hos os har vi nemlig desværre ikke den slags faciliteter. 

Find dit vintage stils outfit hos Mondo Kaos

Hvis du har slæbt din mand/ kæreste/ mandeven med på tur, er der flere virkelig smarte butikker til ham også; Native North, Lakor eller Packyard for at nævne et par. Sæt ham af i en af dem, så har du lidt mere tid hos os.

Er det første gang du besøger Mondo Kaos butikken i Birkegade? Er du måske webshop kunde, eller du har luret på om de skønne kjoler kunne være noget for dig? Så sig det endelig til os, og hvis du ved at der er noget bestemt du søger/ noget du har set på webshoppen som du gerne vil prøve, så har du allerede hjulpet os på vej med at finde noget til lige netop dig. Vi vil i hvert fald rigtig gerne vise dig vores skønne butik med stort udvalg i retro og vintage stils tøj.


Barer og drinks i Elmegadekvarteret

Hvis du skal have drinks, er der også mange ting at vælge imellem i vores hood. Vi har før nævnt den smukke Art Deco stils bar Flat Iron, men en anden af vores yndlingsbarer er The Mudhoney. The Mudhoney er i øvrigt også en café, og deres slogan er COFFEE, SHAKES & BOOZE, da de er åben både i dagtimerne og om aftenen og serverer et bredt sortiment og fokusere på mødet mellem kaffe, milkshakes og drinks.

Carina er på besøg i baren iført den smukke Hilda kjole fra Heart of Haute.

Product not found. Have you uploaded products to your store?
Product not found. Have you uploaded products to your store?

Vi håber at havde givet dig lidt inspiration til en skøn dag på Nørrebro i selvforkælelsens tegn. Og så glæder vi os rigtig meget til at se dig i Mondo Kaos i Birkegade 1.


Mvh,


Team Mondo Kaos

Læs tidligere Blogposts

Vintage sommer essentials

Vi har samlet en lille liste af sommer ”essentials” som vi synes dækker alle områder af den perfekte sommer...

Vintage hele vejen?

Eller sagt på dansk: vintage stil ja tak – nej tak til at leve som før i tiden. Sådan lyder mottoet fra os som er vilde med vintage stilen. 

Guide til novelty print

’Novelty’ betyder jo egentlig bare nyhed, men på engelsk dækker begrebet også over en slags ’spøg og skæmt ’-genstand, der er baseret på et tema hvis...