Vintage hele vejen? Det bedste fra 'før-i-tiden'

'Vintage style - not vintage values'

Eller sagt på dansk: vintage stil ja tak – nej tak til at leve som før i tiden. Sådan lyder mottoet fra os som er vilde med vintage stilen. Ingen af os har lyst til at skulle tilbage til 1950erne sådan tidsrejsemæssigt, hvis det betyder at give afkald på bl.a. den frihed og ligestilling som vores mødre og bedstemødre har kæmpet for, og er kommet så langt med. – Tak for det!


Når vi i dag er vilde med vintage tøj stilen handler det jo også om ikke at ville hoppe med på moderæset, og i stedet at følge den stil ens krop tager sig bedst ud i, og stadigvæk have lækkert tøj som viser en feminin figur. Det handler om at have tøj i god kvalitet og noget man ønsker at have længe.


Når al det er sagt er der da også ting vi måske kunne savne fra før i tiden. Faktisk har corona pandemien og nedlukningen af samfundet og vores hverdag som vi kendte den, sat fokus på mange af disse ting. Lidt for meget joggingtøj giver lyst til, og får os til at værdsætte, smukt tøj og styling. Den daglige kontakt til nære venner og familie er i fokus osv. Her kommer en lille liste over ting som vi synes faktisk godt måtte få en lille renæssance i dag.

1. Telefonen

Her under corona nedlukningen, har facetime og måske endda 'gammeldags' telefonopkald, fået et opsving. Lange snakke om dit og dat, ikke bare en hurtig sms, men at tale sammen både om det væsentlige og det komplet uvæsentlige. Det er jo begrænset hvor meget der sker når alt er lukket og man arbejder hjemmefra. Kommer du til at holde fast i denne tradition, eller er den helt ude nu vi igen må færdes ude og ser flere mennesker?

Er vi ikke også bare lidt vilde med det gammeldags telefonopkald, hvor man ikke nødvendigvis kan se hinanden, og derfor også bare kan ligge og dase som damen her?

2. Matchende sæts

Ja, tjek lige Marilyn ud. Hvor utrolig classy er det lige? Det at bære matchende sæt er en ting fra før, som vi gerne så kom tilbage. Med et snuptag har man et samlet og lækkert (vintage) look. Sættene kan være ens farver, men de kan også være i ens mønstre, fx. prikker eller tern.

Hvis du fx. er vant til at gå i kjole, kan et ensfarvet sæt være en måde at begynde at gå i bukser og bluse på, og omvendt hvis du ikke er vant til kjoler, kan disse ensfarvede sæt minde om en kjole. Det er også smart at bare fordi den ene del bliver lidt snavset, behøves man ikke vaske begge. 

Bær kontrasterende accessoires til dit vintage tøj som fx. vores øreringe og armbånd fra Rock it Rosie, for at give din valgte farve endnu mere stil!


Nedenfor ser du Nanna i tre skønne sæt tøj i teal, rød og navy. 


Tjek altid vores skønne bukser, shorts og nederdele ud som vi har i et væld af farver, og som du derfor nemt kan matche med en lækker top og få et super stilfuldt vintage tøj sæt.

Product not found. Have you uploaded products to your store?

3. ’Gammeldags’ aktiviteter

Underholdning, hobbier og aktiviteter foregik sammen. I en tid uden computer, mobiler og Netflix, havde man mere tid til at foretage sig andre ting sammen eller alene. Man måtte ofte aktivere fantasien for at finde på ting at lave. Spille spil, danse, læse bøger, lære at spille instrumenter eller sy og strikke. Altså  den tid som vi i dag ofte kommer til at bruge på skærmen. 


Efter en lang dag, kan det være dejligt at sætte sig med en god serie, men tilfredsstillelsen ved at have 'udrettet' noget så som færdiggjort bogen, spillet osv. er også skønt, i det mindste en gang imellem.

T.v, Gregory Peck og Audrey Hepburn fordriver tiden med at spille kort under optagelserne til Roman Holiday.

4. Sexy – the old fashioned way

Ja, dengang hvor sexy ikke betød at blotte så meget som muligt, men at vise kurver. Det gælder selvfølgelig også vores badetøj. Vores badetøj er fra Esther Williams og i ånden fra 1940'erne og 1950’erne har badetøjet let støtte som er med til at vise dine flotte former. Vi siger det bare: det er 100 gange mere sexet end en frimærke-bikini.

Vi har det sexy badetøj i mange farver og mønstre så du er sikker på at finde lige det der passer dig. Også har vi selvfølgelig både den lækre badedragt og en bikini med højtaljet underdel.

Style det som top med de skønne shorts og nederdele over, på vej til og fra stranden.

5. Styling

At gøre sig fin når man går ud. Er vi lidt trætte af jogging sæt og no-make-up looket? Er det ikke super lækkert at gøre sig fin, også når man bare skal ud at handle, eller møde venner over en hurtig kop kaffe? 

Der skal egentlig ikke så meget ekstra til, og det gør alle glade, inklusive en selv. Man har gjort sig umage, og det mærker folk. Nogle gange er det jo bare det at tage kjole og fine sko på i stedet for bare at gøre det samme som i går. 

Hvis det kan være svært at huske de gode outfits man får lavet fra gang til gang, kan man tage billeder og gemme dem på mobilen i en mappe, så er det nemt at finde et lækkert look hurtigt igen.


6. Dans

Den gang alle faktisk lærte at danse! 

Sådan pardans med rigtige skridt, så når man skulle ud og danse kunne man have det sjovt med de danse man havde lært. Også her nævner vi lige tøjet. Altså, én gang at være tilbage til sådan et swingbal, hvor man kunne danse og have sin fineste swingkjole på… Det kunne man da godt tænke sig at prøve. 

Der er jo til alt held stadig klubber og danseskoler for den slags, men måske er det ikke helt det samme.

Hvilke ting fra før i tiden, ønsker du dig engang imellem ville komme tilbage?


De bedste hilsner,

Team Mondo Kaos

Læs tidligere Blogposts

Moden i 50'erne fortsatte med at hylde de bløde, feminine former. Det var også i dette årti at timeglas-silhuetten, som Christian Dior...

Vintage, Retro & Repro?

Når vi betegner vores tøj og kjoler som vintage, så er det jo ud fra at vores kunder omtaler tøjet sådan...

Hvordan vælger man sin vintage badedragt, og hvorfor skal jeg vælge en badedragt i vintage stil? Badetøjet har...