Guide til Vintage og Retro stils Badetøj

Guide til Vintage og Retro stils Badetøj

Hos Mondo Kaos går vi altid sommeren i møde med stor glæde. Vi glæder os over at vi kan finde alle de skønne vintage sommerkjoler frem i et utal af farver og mønstre. Solbriller og sandaler kommer i butikken, og så er sommeren selvfølgelig badesæson, og tiden på året til at vise alle vores vintage inspirerede badedragter og bikinier frem.

Men hvordan vælger man sin vintage badedragt, og hvorfor skal jeg vælge en badedragt i vintage stil?

Badetøjet har en ret fantastisk historie, som vi her vil dele med Jer, og derefter viser vi Jer lidt af det fantastiske vintage stils badetøj vi fører i Mondo Kaos.

Badetøjets historie og udvikling

Vintage badedragten

Badedragten som vi kender den i dag opstod først omkring 1930’erne. I antikken har vi godt nok vægmalerier af noget der ligner kvinder i bikinier, men man formoder at disse blev brugt til sport, og at man svømmede nøgen.

Badedragten begyndte sin ’moderne’ historie, da spa bade begyndte at dukke op i slutningen af 1600 tallet. Herfra begyndte man/ kvinden at bruge badekjoler (mænd svømmede nemlig mest nøgne), for at kunne gå i vandet. Disse var natkjole lignede serke, i ankellængde lavet i uld, kanvas eller flonel. Badetøjet skulle være tungt når det optog vand, og ikke flyde op, så man ikke ved et uheld skulle komme til at se blottede ben eller arme. Det skulle desuden være stort så det ikke klingede til kroppen, og det måtte naturligvis ikke være transparent og på den måde synliggjorde (kvinde-) kroppens konturer.

Som den industrielle revolution tog fart og man fik jernbaner, blev mulighederne for at komme på stranden større. I takt med at man blev glad for at bade, blev disse dragter udviklet endnu mere på, det vigtige var dog stadig at man var helt dækket. Således gik kvinder også i bukser med manchet for neden, for at holde dem på plads. Nogle syede endda bly ind nederst i hemmen for at de skulle holde sig nede. Anstændighed var kodeordet!

Angiveligt var mange anholdelser pga manglende anstændighed på strandene i det 19.århundrede, og man kan jo godt forstå hvorfor hvis det skulle være så omstændeligt at bade.

Svømning som sport – svømmedragt som nødvendighed

Omkring midten af 1800 tallet begyndte der at ske noget. Sport blev populært! Også kvinder begyndte at dyrke sport. Kvindens badetøj gik til knæet, dog stadig bundet ind til benet, så buksebenet ikke kom for uanstændig højt op, korte eller ingen ærmer, og stoffet blev lettere.

Men som sport og svømning blev mere og mere populært, og endda kom med til de olympiske lege, begyndte man at indse at man havde brug for noget mere praktisk at svømme i.

Den ’moderne’ vintage  badedragt

Svømning blev en meget populær sport og man opfandt tætsiddende badetøj i ét stykke; badedragten! Fokus var på sundhed og den sunde krop, og derfor var det ikke længere uanstændigt at bade i badedragt. De var desuden lavet i det nyopfundne ’nylon’. Det var praktisk da det ikke sugede vand til sig.

Den næste udvikling var at badetøj ikke længere var kun til at bade i, men til at solbade i. Det skete fordi man fra 1930’erne begyndte at have betalte ferier og det kaldte på en ændring i badetøjet. Man begyndte at indføre lavere udskæringer, at fjerne ærmerne og at lave en mere tætsiddende badedragt. Man opfandt også det todelte badesæt.

Vintage bikinien

Men det var Louis Réard der løb med opmærksomheden da han i juli 1946 lancerede bikinien 4 dage efter den første amerikanske atomprøvesprængning ved Bikini Atoll. Bikinien blev opkaldt efter denne begivenhed da bikinien i Réards fremstilling var lille som ’atomet’, og heftig som bomben. Udover at der nu var et todelt badesæt, var det nye at underdelen ikke dækkede navlen.

Vores udvalg af vintage & Retro stil badetøj

Vi fører vintage badetøjsmærket "Esther Williams Swimwear". 
Esther Williams var 40’ernes og 50’ernes helt store svømme ikon. Hun startede sin karriere ved at svømme i et show sammen med Tarzan stjernen Johnny Weissmuller, her blev hun opdaget af Metro-Goldwyn-Mayer, og herefter spillede hun med i 26 spillefilm gennem 40’erne og 50’erne alle med fokus på hav og vand.

Hun blev kendt som the Million Dollar Mermaid!

Mærket "Esther Williams" - Badetøj i vintage stil

Den skønne one-piece vintage badedragt fra Esther Williams har en utroligt smigrende pasform. Den læner sig op ad vintage badedragterne som man ser dem i 1940’erne og 1950’erne, på fx pinup piger og Hollywood stjerner. Tænk det kendte Betty Grable pinup fotos fra 2. verdenskrig, eller de mange skønne billeder af Marilyn Monroe. Det er den ultimative retro badedragt. Dragten har halterneck og bløde læg fortil samt et lille skørt. Derudover er der bløde skåle der holder barmen nænsomt på plads. Denne stil passer til alle kropsformer og er super smigrende. Vi har den i størrelser op til 5xl og i forskellige farver og print, så du kan være sikker på at der altid er en vintage badedragt der passer til netop din kropstype og unikke personlighed!

En vintage badedragt er så flatterende og ikonisk i sit udtryk, at du på en gang vil føle dig smuk og sexy. Den er et fantastisk alternativ til bikinien til dig der gerne vil være lidt mere tildækket. Den er flot til kvinder i alle størrelser og derfor fører vi også alle vore vintage badedragter i plussize.

Sort badedragt i 50er vintage stil

 

Blomstret badedragt i vintage 50er stil

 

Sort badedragt med prikker i vintage stil

Bikinier fra Esther Williams

Vintage style bikini med kirsebær

De fantastiske bikinier fra Esther Williams minder ligeledes meget om dem vi kender fra pinup pigerne. De har den perfekte vintage pin-up vibe. De passer til alle kropsformer og figurer og er utroligt flatterende. De er lavet af et glat stof i den fineste kvalitet, og toppen har bløde skåle med forstærkede sider. Den har en smuk justerbar halterneck så du kan indstille den perfekt til netop din barm og figur.

Bikiniunderdelen er i ægte vintagestil, den har en tidsløs vintage form med høj talje, der skaber den perfekte timeglasfigur.  Let læg i siderne giver et behageligt look og smigrer hofteområdet uden at du behøver at føle dig indsnævret.

Du vil se skøn ud i en vintage bikini om du soler dig ved poolen, eller tage en dukkert!

Sådan vælger du Vintage & Retro stils Badetøj

Når du skal vælge din badedragt eller bikini, kan du selvfølgelig komme ned hos os i Mondo Kaos, hvor vi gerne hjælper og guider dig til at finde den helt rigtige badedragt til at passe netop dig.

Vores dygtige og fagkyndige personale vil med sikkerhed kunne guide dig til at finde din nye yndlings vintage badedragt eller bikini, hvad enten du skal på vacation eller staycation.

Kom og prøv dit vintage og retro stils badetøj på Nørrebro, København, vi glæder os til at se dig, og hjælpe dig til at finde det perfekte stykke retro badetøj til dig.

Kærlige hilsner,
Team Mondo Kaos ♥Mondo Kaos Guide til Vintage Brudekjoler

 

 

The House Of Foxy er et engelsk brand der laver tøj i 1940er og 1950er stil

Guide til Kropstyper


 


Historien om Pinup pigen

 


Ps. Ønsker du at høre nærmere når vi afholder nye arrangementer, starter udsalg, konkurrencer, får nye varer etc.

Så tilmeld dig nyhedsbrevet herunder: