Mondo Kaos Guide til Vintage Brudekjoler

Mondo Kaos Guide til Vintage Brudekjoler

Det er ved at være den tid på året, ganske vist lidt senere end normalt grundet den usædvanlige situation vi har været i siden starten af marts. Men lige så småt begynder vores kunder at spørge ind til vintage brudekjoler og retro stils bryllupsmode, og det er dejligt at vide at bryllupsplanlægningen igen er i fuld gang, så vi kan få fejret al den kærlighed.
Vi har et lille, men eksklusivt og skønt udvalg indenfor enkelte brudekjoler hos Mondo Kaos, så her er lidt inspiration til at finde netop din perfekte vintage brudekjole.

Sådan vælger du den perfekte vintage brudekjole

Har du et helt klart billede af hvad du leder efter, eller måske vil du lade vores altid super dygtige personale vejlede dig, i hvert fald er her en lille vintage brudekjole guide så du kan få lidt inspiration til hvad din brudekjole skal have for at være perfekt for netop dig.

Alle vores vintage brudekjoler er lavet i behagelige materialer som lader huden ånde, og som er til at bevæge sig i. De brudekjoler du finder hos os, er alle kjoler hvor der er kælet for designet, og alle har de autentiske vintage nuancer og detaljer.

Kjolerne egner sig til receptionen såvel som den helt store fest, hvor der skal danses igennem hele natten. Og så har vi kjoler der egner sig til både rådhuset og den kirkelige handling.

Brudekjolen fra 1940’erne og 1950’erne

1940’ernes brudekjoler satte fokus på en mere markeret kvindelig figur, og tidens ideal står mere skarpt end de flydende former i 1930erne. Der var fokus på skuldre og A-line, og kjolernes overdel bestod typisk af en tætsiddende bustier. En meget populær udskæring var ’the sweetheart cut’, men også firkantede eller såkaldte scallop udskæringer var på mode. Generelt er kjolerne lavet af mindre stof, pga. krigens rationeringer, men selvfølgelig skulle man have en smuk kjole, alligevel, så draperinger og rynker blev også en del af denne tids brudemode. Rationeringerne betød også at man i 40’erne gerne brugte andre farver, fx pink var i høj kurs, og blomstrede kjoler, som man jo kunne anvende igen.

Aline vintage brudekjole

Ønsker du en 1950’er inspireret brudekjole?

Vælg en brudekjole med swingskirt hvis du er til et mere romantisk look og ønsker ekstra fokus på taljen, samt masser af vidde til at kunne slå dig løs på dansegulvet. Blonder og små detaljer giver et feminint, romantisk look, mens et mere enkelt design vil give dig en klassisk, tidløs silhuet.

Eller du kan vælge pencilkjolen for en mere enkel silhuet med fuld fokus på de kvindelige former.

Vi fører i Mondo Kaos flest modeller i 1950’er stil, og har dermed her et stort udvalg af forskellige vintage brudekjoler i swing og pencil-modeller.
I 1950’erne så man igen imod modehusene i Paris, nærmere bestemt Dior og hans New Look! 
Der var fuld fokus på den smalle talje og et stort skørt, gerne med petticoat under. Især i slutningen af 50’erne blev kjolerne korte og gik til omkring knæet, så man så ben og sko. Da opmærksomheden gjaldt timeglas silhuetten, var det også her at man så både stropløse brudekjoler med tilhørende bolero jakker, og et væld af skønne udskæringer, nogle gange dækket af smukke blonder.

Vintage pencil brudekjoler så også dagens lys for første gang i 1950’erne

Se et lille udvalg af vores figursyede vintage brudekjoler her:

Figursyet vintage brudekjole
Figursyet vintage brudekjole med blonder

 

Figursyet stop staring brudekjole

 

Se en lille udvalg af vores vintage brudekjoler med swingskirt her:

Vintage brudekjole med blonder

 

Vintage brudekjole med swingskirt

 

Hourglass vintage brudekjole i pencil snit

 

 

 

Vintage brudepige kjoler

Blandt vores vintage kjoler, finder du virkelig kjoler der sidder pænt på alle, og det er nemt at finde kjoler til forskellige piger som alle skal se smukke ud på den store dag, og ikke mindst, på fotos til eftertiden. Vi har modellerne i mange størrelser, og nogle gange endda forskellige modeller i samme stof og print, så der er flere valgmuligheder, og man kan alligevel få et ensartet look.

Grøn brudepige kjole

Enkel støvet grøn A-line kjole fra The House Of Foxy

Hvid swing kjole med blomster til brudepigen

Smuk swing kjole med blomsterprint

Milan brudepige kjole i pink

Swing kjole i pink/ lilla nuance

Tilbehør til din vintage brudekjole

I Mondo Kaos har vi udover kjoler, også både passende sko, boleroer, cardigans, strømper og smukke hårblomster, al sammen perfekt som tilbehør til vintage stilen. Ligesom vores kjoler, går vi meget op i kvaliteten af alt andet i butikken, og vores sko er nogle af de mest komfortable brudesko du kan finde. Vi har sko og sandaler i hvid og guld, som vil passe fantastisk til din brudekjole. En hvid cardigan eller bolero er perfekt at have med sig til den lunefulde danske sommer, og vi har altid et stort udvalg af skønne hvide og farverige hårblomster, som er en skøn vintage detalje til dit outfit.

Et udvalg af nogle sko som vi synes vil være perfekte til bruden:

Nogle af vores petticoats samt hår accessories til bruden:

Vores udvalg af vintage brudekjoler i vores butik i København

Vi har altid et virkelig eksklusivt udvalg af vintage stils brudekjoler, selvom vi ikke er en egentlig brudekjolebutik. Udvalget er er nøje tilpasset vores kunders stil og smag, og derfor er der sikkert også en brudekjole som passer lige netop dig. Udvalget i butikken kan være lidt større end hvad der er online, derfor anbefaler vi at du besøger butikken. Vores personale er også super dygtige til at give dig råd og vejledning om hvilke kjoler der passer dig, da de kender sortimentet rigtig godt.

Prøv din vintage brudekjole på Nørrebro, København

Vi håber at du er blevet inspireret til at finde vintage brudekjolen som du drømmer om i Mondo Kaos, men her er lidt vejledning i forhold til at besøge butikken på Nørrebro i København. Det er altid en god ide at se lidt på hvad vi har hjemmefra, så man er lidt bedre forberedt. 
Særligt i disse tider hvor der er en begrænsning på hvor mange kunder der må være i butikken ad gangen, kan du med stor fordel booke en tid til personlig shopping. På den måde ved vi at der er god tid til at hjælpe dig, og så kan du også nemt tage en veninde med til vejledning, uden at risikere at der bliver for mange kunder i butikken. Alternativt kan du komme forbi på hverdage inden kl 13, da der på dette tidspunkt som regel er mindst travlt.

Vi gør også opmærksom på at det ikke er alle kjoler som det er muligt at genbestille, så hvis du først skal giftes i 2021 og derefter kan vi ikke love at kjolen er der til den tid.


Vi håber at se dig til brudekjole shopping i Mondo Kaos, og at vi kan hjælpe dig med at gøre din store dag perfekt i en kjole fra vores butik.

Bryllups Fotografering

Jeres bryllupsdag vil I gemme i jeres hjerter altid, men det er jo rart at få lidt hjælp til at huske alle de små øjeblikke, og derfor anbefaler vi, at have en erfaren fotograf med på sidelinjen.
Kirstine, som I kender fra butikken, har Ploug Fotografi (www.kirstineploug.dk) og har fotograferet bryllupper de sidste 15år. Og som et særligt tilbud til Mondo Kaos-brude kan I hele 2020 bruges denne rabatkode: MONDOBRIDE2020 hos hende, som vil give jer -20% på bryllupsfotografering!

Kærlige hilsner,
Team Mondo Kaos ♥

PS. Som de fleste af vores læsere og kunder allerede ved, er vores tøj  ikke "ægte vintage" men reproduceret (repro) tøj inspireret af vintage tøj. Dog har vi fundet ud af at langt de fleste af vores kunder ikke kender begrebet "Repro", men bruger både retro og vintage, til at beskrive det tøj vi sælger på trods af at det er nyproduceret tøj. Derfor gør vi præcist det samme her hos Mondo Kaos. Alt vores tøj er altid nyproduceret, ikke second-hand, og er primært inspireret af den fantastiske mode fra 1940-, 1950-, og 1960erne.


Moden i 1940'erne

Moden i 40'erne 🌟

 

 

Moden i 50'erne

Moden i 50'erne 🌟


 

Moden i 60'erne

Moden i 60'erne 🌟