Tips til at pakke din ferie kuffert

Pak vintage til ferien

Det er ferie tid, og i dette blogpost vil vi derfor dele nogle ideer til hvad og hvordan du bedst pakker kufferten, alt efter hvor ferien går til. Vi prøver at komme omkring både campingferien og rivieraen, og så er der lidt ekstra tip til kufferten.


Det kan være et problem at begrænse sig, og alligevel få det rigtige med, så selvfølgelig er det rigtig godt med tøj der nemt kan bruges på flere måde, samt gerne kan bruges igen.


Er du over-pakker typen?

Hvis du normalt over-pakker, altså presser alt hvad du overhovedet kan ned i kufferten, og kommer hjem, og kun har brugt halvdelen, kunne det være fordi tingene ikke rigtig passer sammen. 

Overvej at pakke tøj og sko i samme farve skema, så alt kan udskiftes og altid passer sammen.


Tænk på den farve du helst bruger, og vælg så de ting som matcher. Undgå den ene lækre top som ikke matcher noget andet i kufferten. Hvis du bare VIL have den top med, så overvej om du skal pakke efter den?


Badedragt eller bikini?

Hvis du har en af vores lækre Esther Williams badedragter, så foreslår vi at du tager den med. Og hvis det handler om at pakke let, og du ikke skal på 3 ugers badeferie, så skal du måske bare nøjes med den ene. 

Vi foreslår badedragten fordi den også kan bruges som top til og fra stranden, eller på strandbaren eller ved poolen, eller hvor du nu holder ferie.


Kan jeg have vintage tøj med på campingferien?

Selvfølgelig kan du det. Vores vintage stils shorts er helt perfekte til hverdagsstilen, men fordi de også ligner en kort kjole, er de super alsidige og kan også styles op med smukke hæle til storbyferien.

Vi foreslår også vores T-shirts i retro stil, eller toppe med stræk til den mere uformelle ferie. Vi har også flade sandaler til hverdagsbrug, selvom vi måske ikke ligefrem anbefaler dem hvis du skal på vandreferie.


Vintage shorts og nederdele

Uanset hvor du skal hen, er det godt at tænke i enkelt dele, så har man flere muligheder for at ændre looket. Vi har som sagt de skønne vintage shorts fra The House of Foxy, en bestseller og perfekt til basisgarderoben, men i år har vi også fået shorts hjem i tynd denim fra Unique Vintage.


Af nederdele foreslår vi dem fra The Seamstress of Bloomsbury, da de er lette, og dermed hverken fylder eller vejer meget i bagagen. Hvis du skal et sted hen med svingende temperaturer, er det også nemt at have et par strømpebukser med i tasken til hvis det bliver lidt køligere.


Hvad med vintage stils kjoler?

Der kan du igen tænke på hvilke det fylder mindst. The Seamstress of Bloomsbury laver deres tøj i en let og lækker crepe de chine. Det betyder også at hvis det krøller lidt på rejsen, kan du gøre det fugtigt og hænge det op, så retter det sig hurtigt ud igen.

Den meget oplagte her, er vores slåom kjole. Den er stilfuld og let, og kan også i et snuptag tages over badedragten. Den dækker også skuldrene, så hvis man går rundt i solen midt på dagen, undgår man forbrændte skuldre.

Toppe

Af skønne vintage stils toppe er det oplagt at nævne t-shirten, men de søde stribede toppe fra Unique Vintage er også et godt valg.

Skal du til et varmt sted er det måske ikke nødvendig med en jakke, men du kan overveje den lette merinould cardigan fra Emmy Design, Delightful Daytime, til rejsen og til måske et køligt rum med aircondition. Sommerforkølelse på ferien, nej tak!


Hvordan pakker jeg bedst?

Har du også hørt om Marie Kondo? Vi behøver ikke rydde ud i vores hjem lige nu, men hun er altså ret god til at pakke, hun ruller nemlig sit tøj! Det er super smart når man pakker, da det giver mindre krøl, fylder mindre og er langt nemmere at overskue. Den der ting du skal bruge ligger lige-pludselig IKKE i bunden af kufferten mere.


Product not found. Have you uploaded products to your store?

Hvad skal jeg mere pakke?

At pakke betyder jo at pakke let. Vi kan alle pakke 3 tunge kufferter, men det er jo ikke så hensigtsmæssigt til en uges ferie. Vi har alle oplevet at være afsted og finde ud af at der er en yndlingsbeklædningsgenstand som bare er det eneste man har lyst til at gå i.


Den uundværlige - Byoms lugtfjerner

Hvis det bare drejer sig om lidt lugt, foreslår vi Byoms lugtfjerner som vi også forhandler i butikken, det forlænger levetiden på dit tøj betragteligt - uden vask.

Tag en lille smule vaskemiddel med så du nemt skal skylle lidt tøj op i hånden også.

Sko og sandaler

Alle vores sko og sandaler er lavet med super behagelige såler så de er også gode til ferier da man kan gå i dem hele dagen. Læs mere under hver enkelt sko, og så er 2 par nok en god ide. Uanset hvor glad man er for sine sko, har fødderne brug for lidt afveksling. Og selvom du har gået dine sko til for længe siden, er der altså noget med varmen som gør at sko godt kan gøre ondt igen. Så her anbefaler vi Stines deodorant tip fra blogpostet 'Stine's sommer tips', også til fødderne. Så husk deodorantstiften! 

Vi synes også, at par Compeed i tasken er meget godt, de vejer jo i hvert fald ikke noget, og vabler er ligesom sommer forkølelser ikke en souvenir vi ønsker at tage med hjem fra vores ferie.

Har du gode ferietip? Så tøv ikke med at nævne dem i kommentarerne nedenfor til glæde for os alle.


Feriehilsen,


Mondo Kaos


Læs tidligere Blogposts

Betty Grable- Hollywood ikon

”Der er to grunde til at jeg blev berømt, og jeg står på dem begge!” Det er Betty Grables berømte ord...

1960'erne og Yvonne kjoler

Det var ca. 1964. Man ville ikke bare have lov at være ung, man ville være barn igen og ville ikke tvinges til at være voksen og kedelig.

Retro Badetøj og Hollywood

Bikinien var en stor favorit blandt 1940ernes pinups og vordende skuespillerinder. Således er det berømte billede af Betty Grable set...