Staycation – Vores guide til Nørrebro ❤️

Staycation – Vores guide til Nørrebro ❤️

Mens en del københavnere satser på at feriere i sommerhuse rundt om i landet, kan det være at nogle af vores kunder fra andre dele af Danmark, (og måske udlandet) i disse Staycation tider, måske lægger turen forbi den gamle hovedstad.

Derfor tænkte vi at slå to fluer med et smæk, og både slå et slag for vores skønne ’Hood’ og at sammensætte en lille guide for hvad du kan lave på en dag på Nørrebro.

Nørrebro er et utrolig blandet kvarter, med både hele 2 mondæne Michelin restauranter, og byens bedste falafel/ kebab. Du kan købe frisk frugt og grønt hos Camilla Plum’s landhandel eller hos den lokale ’tyrkiske’ købmand, som med garanti har boet længere på Nørrebro end de fleste. Og også tøjmæssigt er der et bredt udvalg, der spænder fra genbrugs butikker til de små individuelle og unikke butikker som især kendetegner Nørrebro. Hvis du leder efter de store tøjkæder, er det ikke her. 


Elmegades mangfoldighed og Mondo Kaos i Birkegade.

"GRØD" i Birkegade.

Hvis du skal bruge en dag på Nørrebro, vil vi foreslå at du også indtager morgenmaden her, der er nemlig rigeligt at vælge mellem, men vi foreslår at du starter hos GRØD. Selvom konceptet allerede har eksisteret et stykke tid, er GRØD i Birkegade, lige overfor Mondo Kaos, netop åbnet. Den ligger på et hjørne med morgensol, og her er grød altså ikke bare grød.

Mondo Kaos - A Retro Boutique

Når du er færdig med morgenmaden, synes vi at du skal se ned til os og sige hej. Vi elsker at sætte ansigt på de mange kunder der bestiller og handler vores vintage tøj over nettet, og som vi føler at vi kender, selvom vi ikke har set Jer. Husk at sige at du er kunde, hvis vi ved hvad du har bestilt før, har vi måske en lille ide om vi skulle have fået noget helt særligt vintage stils tøj som netop du vil elske. Vi vil i hvert fald rigtig gerne vise dig vores skønne butik med stort udvalg i retro og vintage stils tøj.

Elmegade & Sankt Hans Torv

Når du starter i Birkegade/ Elmegade er du simpelthen midt i Nørrebros hjerte, Elmegade i sig selv er værd at besøge og se nærmere på alle de små skønne butikker. Hvis du kommer fra Nørrebrogade, skal du selvfølgelig op imod Sankt Hans Torv. Du kan forsætte ned ad Sankt Hans gade, hvor du må ligge mærke til den smukt malede husfacade, som har set sådan ud så længe jeg kan huske, og jeg gik den vej i skole hver dag i midten af 1980erne.

Ravnsborggades antikviteter og Søerne

Den første tværgade du kommer til er Ravnsborggade. Ravnsborggade er kendt for sine højkvalitets antikvitets forretninger, og her er også en hel speciel stemning som man nok kan unde sig selv. Derefter kan du passende tage en tur rundt om søerne. Det er en meget københavnsk tradition. Man kan tage forskellige længder; en gang op og ned af en enkelt sø på nørrebrosiden, eller alle tre hele vejen rundt, det er 6,35 km, men så når man altså også indenom Frederiksberg, indre by og Østerbro. Det er en tur du nok skal gemme til en anden gang, hvis du vil videre ad vores lille rute.

Route66 - Vinyl på Fælledvej

Og apropos ’rute’, så ville vi jo ikke være Mondo Kaos, hvis ikke Stine lige fik givet Jer hendes personlige geheim-tip til en skøn lille vinyl forretning, nemlig Route 66. Forbi Ravnsborggade, næste sidegade til Nørrebrogade hedder Fælledvej og der ligger Route 66 i nr 3.

Guld & Urt i Gartnergade

Fortsæt ud ad Nørrebrogade og altid et besøg værd er den kombinerede Guldsmed og hudpleje butik, Guld og Urt. Alt er lavet i Danmark af de to indehavere selv. Hudplejeprodukterne er lavet af vilde danske urter som Ria selv sanker. Butikken ligger i Gartnergade 18, for at kommer dertil, bør du tage vejen ned ad Blågårdsgade, da det er en anden af Nørrebros pulserende gader, og i øvrigt hjemsted til Verdensmestrene i falafel; Ahaaa… (ja, sådan hedder biksen)

Har du derefter fået nok af asfalt for en lille stund, skal du måske op til bydelens andet åndehul.

Assistens kirkegård

Assistens kirkegård, eller i folkemunde slet og ret Assistensen. Hvis du går dertil via Korsgade og kapelvej, skal du lige ligge mærke til gavlmaleriet ved på Kapelvej 27. Det er af Hans Scherfig og har været der siden 1962! Derefter Assistensen: sæt dig på græsset mellem gravstederne og drik en medbragt vand eller øl. Du kan også se alle de kendte gravsteder hvis du synes om den slags. HC Andersen ligger her bl.a. Assistensen er en oase midt i storbyen, og man har ikke rigtig været på Nørrebro uden at have mærket stemningen der.

Jægersborggade

Hvis dine fødder endnu ikke er alt for ømme, anbefaler vi derefter en tur ned af Jægersborggade en tredje af bydelens unikke og intime handelsgader, med masser af små unikke butikker og delikatesseforretninger. Her er bl.a. Camilla Plums Landhandel, hvis krydderiblandninger altså er i en klasse for sig, og den Michelin belønnede restaurant Relæ.  


Multikulti aftensmad – hvad skal man vælge?

Mahalle – Libanesisk køkken

Er pengepungen ikke gearet til Michelin menuer, anbefaler vi at man går ligeså multikulti som Nørrebro selv. Hvis ikke her, hvor så? Vi har to anbefalinger…
Du kan begive dig tilbage mod Blågårds plads hvor Ranees thai restaurant ligger, med thai mad i særklasse! Stedet er en perfekt blanding af Thai og "Nørrebrosk", og vi lover at det er meget fjernt fra din sædvanlige Thai take-away. Den anden anbefaling er Mahalle.

Med Mahalle skal du tilbage til vores del af ’hood’et’, du skal nemlig til Birkegade hvor Mondo Kaos ligger. Det er jo praktisk, hvis du ikke havde lyst til at slæbe rundt på din yndlingskjole hele dagen, og derfor kan købe den nu. Eller hvis du bare ikke kan glemme dit vintage drømme outfit! Så er det nu, inden vi lukker kl 18 (på hverdage). 
Mahalle er libanesisk køkken, og et virkelig dejligt sted med god atmosfære. De har i øvrigt både vegetarisk og vegansk mad på menuen, næsten et ’must’ på Nørrebro i dag. Vi kan klart anbefale deres "Hummus Bel Lahme" samt deres Halloumisalat.

Vær opmærksom på at Mahalle i Birkegade lukker kl. 20, til gengæld har deres restaurant på Nørrebrogade 51 åbent til 23. 


Flatiron - Flapper drinks i Birkegade

Sidst men ikke mindst skal dagen afsluttes Nørrebro style! Og det ville ikke være Nørrebro hvis der ikke var en skøn nyåbnet bar et sted. Og det er der sørme også, og det er endda lige over for Mondo Kaos. Måske har du skimtet den i baggrunden på nogle af vores model billeder. Den hedder Flatiron, og er en bar lige efter vores smag. Den er inspireret af Art Deco og serverer cocktails i skønne omgivelser.

Det er selvfølgelig her du skal flashe dit nye Mondo Kaos outfit.

Vi håber du er blevet inspireret af vores tips og yndlings hot spots, og ønsker dig en god ferie og en god dag på Nørrebro.


Kærlige hilsner,
Team Mondo Kaos ♥Mondo Kaos Guide til Vintage Brudekjoler

 

 


Moden i 50'erne 🌟

 

 


Guide til Vintage og Retro stils Badetøj

 

 


Ps. Ønsker du at høre nærmere når vi afholder nye arrangementer, starter udsalg, konkurrencer, får nye varer etc.

Så tilmeld dig nyhedsbrevet herunder: