Mondo Kaos Efterårs  kollektion 2020

Mondo Kaos Efterårs kollektion 2020

Hvordan styler jeg min vintage efterårs garderobe?

Efteråret står for døren, og det er tid at krybe indenfor eller i hvert fald hoppe i et par ekstra lag, når vi skal udenfor. Måske pakker vi de tynde sommerkjoler væk for i år, sammen med sandalerne og de tynde skjortebluser.


Efterårs nyheder hos Mondo kaos

Det er tid for at tage varmere tøj i brug, men måske stadig med mulighed for flere lag alt efter hvad det lunefulde efterår bringer os.

Her i Mondo Kaos glæder vi os altid til de nye sæson varer, en ny sæson betyder altid nye farver og designs, og gensyn med gamle kendinge i nye farver og mønstre.

Vintage mode i efterårets smukke farver

Lad os starte med efterårets smukke farvepalet. Efteråret beder om de mere brændte farver, varme, hyggelige farver. Farver der genspejler naturen som den ser ud nu, lige fra de varme vinrøde nuancer, over grangrøn, sennepsgul og alle farver i mellem. En anden efterårsyndling er typisk teal også kaldet petroleumsfarvet, og lilla vil også være at finde ligesom alle nuancer af brun over til orange også ses til efteråret.

Der er derudover altid klassikerne, rød, grå, marine blå og sort, som vi naturligvis også får hjem i denne sæson fordi de er eviggyldige og fordi de kan styles sammen med alle de skønne efterårsfarver og selvfølgelig altid kan bruges i et klassisk vintage look.

Bløde og indbydende materialer i efterårets Vintage mode

Et andet kendetegn ved efterårstøjet er at det ikke længere er de lette stoffer vi søger mod, i stedet får vi lyst til stoffer og materialer som virker indbydende lune og rare, og udstråler varme.


Et materiale der typisk hører efteråret til er velour, og vi har altid skønne velourkjoler i vores efterårssortiment. Se fx den skønne Hollywood kjole fra Very Cherry, eller Zoe Vine’s Camilla kjole som både føres i grøn og lilla, alle i det skønneste bløde velour.

Figursyet velourkjole i lilla fra Zoe Vine


Velour kjole i blå fra Very Cherry


Figursyet velourkjole i grøn fra Zoe Vine


Efterårets essentielle beklædningsgenstand; en vintage stils cardigan

Efteråret er tiden hvor strikken får sit store comeback. Vi har lyst til varme, bløde lag, og intet er skønnere end uld og bomuldsstrik til at matche de mange vintage nederdele og bukser.

Et efterårs must-have er en skøn vintage cardigan fra Emmy Design eller Palava. Begge brands laver nye styles og farver passende til hver ny sæson, og alle som har haft en cardigan fra enten Emmy Design eller Palava ved hvor skønne og alsidige de er. De er desuden helt perfekte til at give dit tøj et ekstra vintage touch, da de er lavet efter original vintage mønstre.

Palava kommer altid med skønne farver og mønstre til deres sprudlende cardigans og strik. De har også en stor fanskarer blandt vores kunder, og forsvinder ofte så hurtigt som vi får dem. Til efteråret er de naturligvis i den smukkeste efterårspallette med nuancer som okker, terracotta og stormgrå, alle blandet med neutrale toner som rå-hvid og navy, så de er nemme at style. Også har de naturligvis de udtryksstærke dyrebroderier som vi elsker Palava for.
Fra The House of Foxy har vi den gode kending: kabel strik cardiganen. Cardiganen er i ægte 40’er snit, den er skåret til taljen og dermed den perfekte ledsager til dit vintage efterårs look. Vi har endda en fin beret hus som matcher den grønne model.
Strik bluser i Retro stil

Ud over vores populære cardigans har vi også et udvalg af retro strik toppe til at holde dig varm gennem efterår & vinter.

The House of Foxy har den berømte kable strik sweater, som er præcis den rette, korte længde til alle vores højtaljede vintage nederdele & bukser, og så har vi den i flere skønne efterårs farver. Som altid hos The House of Foxy er blusen inspireret af autentiske strikmønstre fra 1930'erne og 1940'erne også er blusen er i en blød uld blanding.

Vi har naturligvis også fået masser af skøn Palava strik hjem. Palava's bomuld er 100% økologisk og groet og spundet i Tyrkiet. Palava's strik er kendetegnende ved dens legende farvekombinationer, smukke broderier og finurlige designs. I den mere neutrale palette har vi i år valgt en vidunderlig ensfarvet striktop med sødt hulmønster, og den skønne bølgestribede bluse i to farvekombinationer, en varmere og en koldere palette. Vi har selvfølgelig mange flere skønne strikbluser i butikken.

Strik bluse i grøn fra The House Of Foxy


Clara strik bluse fra Palava


Retro strik bluse fra palava


Klassiske bukser i vintage stil

Vores store udvalg af vintage stils bukser, kommer også rigtig til deres ret fra efteråret af. Bukserne fra The House Of Foxy er en ægte bestseller og er super flotte at matche med vores efterårs strik eller skjorter. Alle vores bukser sidder smukt og højtaljet, og kommer i de smukkeste farver, såvel som de neutrale sort og navy.

Brede bukser i navy blå fra The House Of Foxy


Swing bukser i navy blå fra The House Of Foxy


Røde bukser med brede ben fra The House Of Foxy


Et klassisk vintage look med pencil nederdele og pencil kjoler

Et perfekt efterårs look kan du få med de mange skønne pencilkjoler og nederdele, som vi altid et stort udvalg af. Men en pencilkjole fra fx Zoe Vine, får du en skøn tætsiddende kjole som virkelig fremhæver timeglasfiguren. Dens kraftige materiale gør den perfekt til efteråret, og kan bruges til mange anledninger. Stylet med et par pumps er den perfekt til fest, og stylet med en cardigan skaber du det perfekte vintage look til hverdag.

Margot dress in aubergine from Zoe Vine


Caroline dress in red from Zoe Vine


Elizabeth in navy from Zoe Vine


De skønne pencil nederdele har den fordel at du kan have mange forskellige toppe på, og derved fornye dit vintage outfit bare med en ny bluse. Til pencil nederdelene har vi fx de skønne langærmede skjortebluser fra The House of Foxy og The Seamstress Of Bloomsbury, som vi altid får i skønne nye farver. Dertil hører selvfølgelig en vintage style cardigan så du kan holde varmen.

Pencil nederdel i vintage stil fra The House Of Foxy


Vintage skjorte fra House Of Foxy


Navy Blå pencil nederdel i vintage stil fra The House Of Foxy


Skønne skjortekjoler i vintage stil til efteråret

Denne sæson har vi fået de helt perfekte skjortekjole med 3/4 lange ærmer fra Zoe Vine. Vi har dem i tre smukke farver samt en i tern som generelt er noget vi associerer med efterår og vinter.

Blå langæremt skjortekjole fra Zoe Vine

Lilla skjortekjole fra Zoe Vine


Grøn skjortekjole med lange ærmer fra Zoe Vine


Desuden har vi de populære skjortekjoler fra Very Cherry tilbage på lager.

Ydermere har vi fået de meget smukke nye skjortekjoler fra The House Of Foxy som er i et virkelig flot snit i tre forskellige farver samt en smuk blomstret.

Rød skjortekjole fra House Of Foxy


Grøn blomstret skjortekjole fra House Of Foxy


Turkis Skjortekjole fra house of foxy


Mønstre til efteråret- vintage tern og tartan

Vi har været inde på det allerede, men tern er bare altid godt til de kolde måneder. Det er super klassisk, elegant og så er det et mønster som alle kan bære, da det virker helt neutralt på øjet, men alligevel giver lidt liv til monokrome outfits.

Vi har alle afskygninger af tern og tartan i vintage stil, Hanefjedstern, eller de såkaldte houndstooth, Prince of Wales tern, petitatern og så selvfølgelig tartan som altid er flerfarvet. 
Hvis du ellers ikke bruger meget mønster i din garderobe, anbefaler vi virkelig at prøve tern, og ingen årstid er bedre til det end efteråret.

Ternet skjortekjole fra Zoe Vine


Ternet aline nederdel fra Very Cherry


Ternet Skjortekjole fra very cherry


Efterårs- og Vinter frakker i vintage stil

Nu får vi selvfølgelig også brug for overtøj og varme frakker. Vores udvalg af vintage frakker består i år især skønne princess-coats. En klassisk princess coat, er en taljeret frakke, med stor krave/hættekrave og med fuld vidde fra taljen og ned. Dette er den perfekte feminine frakke og den giver dig masser af plads når du har dine swingnederdele eller kjoler på. Frakkerne fås i flere smukke efterårs nuancer, og er perfekte både til hverdagsbrug og til en gåtur i efterårs skoven med dens faldende løv med efterfølgende varm kakao.

I år får vi de smukkeste frakke bl.a i quiltet stil i mørk bordeaux og navy blå, men også en lækker varm orange. Det bliver svært at vælge bare én favorit!

Vintage vinter frakke i rød


Sort vintage frakke med hætte


Orange vintage frakke med hætte


Accessoires til Efteråret

Selvfølgelig har efteråret også sine egne accessoires, endda ganske mange, det er faktisk din mulighed for rigtig at style et perfekt vintage look. Nu er tiden til handsker, huer, tørklæder, også selvfølgelig vores skønne eksklusive række af Rock It Rosie accessoires i alle de skønne efterårsfarver.

Vi fører til efterår og vinter et lille og eksklusivt udvalg af fx baretter i skønne efterårsfarver og handsker fra Rhanders Handsker i blødt lammeskind.

Vi giver altid med glæde styling tip fra os, men bare to accessoires i samme farve kan virkelig samle et outfit. Lige som det at matche dine sko til et stykke tøj eller en accessoires, også vil give et smukt ensartet vintage look.

Vi glæder os til at se dig i Mondo Kaos, og til at vise dig al vores skønne vintage og retro efterårstøj.

Kærlige hilsner,
Team Mondo Kaos ♥


Retro modeshow på the mudhoney københavn

Retro Modeshow

Vi inviterede til retro modeshow på the Mudhoney, hvor vi fremviste et udvalg af vores sommerkollektion på fem smukke modeller....


The House Of Foxy er et engelsk brand der laver tøj i 1940er og 1950er stil

House Of Foxy

The House of Foxy er et britisk mærke, der designer og producerer tøj af høj kvalitet i vintagestil...

 

Viva Las Vegas

Den 18. - 21. april fandt Rockabilly festivallen "Viva Las Vegas" sted for toogtyvende gang. Kirstine & Ditte var endnu en gang taget til Vegas...Ps. Ønsker du at høre nærmere når vi afholder nye arrangementer, starter udsalg, konkurrencer, får nye varer etc.

Så tilmeld dig nyhedsbrevet herunder:


Human score    Trustpilot Stars    number of reviews    Trustpilot Logo