Karantæne hilsen fra Mondo Pigerne ❤️

Fra alle os til alle jer.

Hvad laver I her i karantænen? Har I fået ekstra tid, der skal bruges på en anden måde end I plejer?

I denne tid har vi som så mange andre en masse ekstra tid vi skal fylde ud. Derfor har vi besluttet at vise Jer hvad vi laver i disse dage, måske kan I blive inspirerede, eller I kan fortælle os hvad I laver nu hvor hverdagen ser lidt anderledes ud end den plejer.

Mondo Madness-kage

Her er en hilsen fra vores Cecilie, som brugte en af sine karantænedage på at bage lækker kage!

Hun deler gerne opskriften med jer alle:Kage:
250 g smør
200 g sukker
5 æggeblommer
250 g mel
1 tsk bagepulver
150 g høvlet chokolade
150 g groft hakket hasselnødder
Saft af ca.2 appelsiner
Reven skal af ca.2 appelsin

Glasur:
125 g flormelis
1/2-1Saft fra appelsin
1/2-1Reven appelsinskal

Tænd ovnen på 170° varmluft.

Smør, æggeblommer og sukker røres sammen. Mel blandet med bagepulver tilsættes lidt af gangen under omrøring.

Når dejen er rørt igennem, tilsæt chokolade, nødder, appelsinsaft og reven appelsinskal. Smør en springform eller anden kageform med smør, hvorefter dejen hældes over i.

Kagen sættes midt i den forvarmede ovn, i 45-50 min.

Når kagen er færdig, og kølet lidt af, kan du overtrække den med glasur rørt af sigtet flormelis, appelsinsaft og appelsinskal


God fornøjelse!

Cecilie's hjemmetrænings program
Efter kagen har man måske mere tid tilbage, og hvorfor så ikke tage hul på lidt hjemmetræning? Cecilie viser her sine øvelser til at holde musklerne stærke, mens vi er i husarrest.
 Selv siger hun, at det er rart at starte dagen med lidt træning, det giver en god start og man føler sig frisk bagefter.

Cecilie kan lide at træne på tid, for ikke bare at blive strammet op, men også for at holde pulsen oppe hele vejen igennem.

Hver øvelse gentages tre gange af 30 sekunder hver, så det glæder om at have stopuret parat.

Dagens træning er især for maven, med en afsluttende øvelse til armene, I ved: 'Vinke-skinken'.

Programmet er sat sammen af 7 øvelser, og kan stort set udføres overalt:

1) knee hugs 3x30 sek

2) inverted v plank 3x30 sek

3) knee to elbow 3x45 sek

4) side plank 3x15 sek

5) reverse crunches 3x30 sek

6) arm/leg raises 3x30 sek

7) bench dips 3x15 sek

Man kan jo altid justere tid alt efter hvor meget man træner normalt. Jeg har sat tiden her til en der ikke træner fast, og måske er nybegynder. 

Line læser Murakami
Hos Line er der for en gangs skyld tid til at lægge benene op og læse en god bog! Line læser gerne, men med fuldtids studier, opgaver, eksamener også naturlig vis jobbet hos Mondo Kaos, kan det godt være svært at finde roen til med god samvittighed bare at sætte tid af til fordybelse. Lige nu læser hun ‘Trækopfuglenes Krønike’ af Haruki Murakami.Romanen er et mylder af historier og fortællinger, mystik og virkelighed som væver sig ud og ind af hinanden, men udgangspunktet for historien er hovedpersonen Okada som har sagt sit arbejde på et advokatkontor op. Han passer nu hjem, kat og kone, som er redaktør på et forlag. Pludselig en dag forsvinder katten sporløst, og kort tid efter også konen...
Der er stilhed og solskin, der strømmer ind gennem vinduet. Det er da ikke det værste.


Line må lade os viden om, romanen var god!

Kirstines om tøjvask & Film Noir


I Kirstines hjem står karantænen på at redde gamle kjoler, der lige skal gøres noget ved, og håndvaskning af de mest ømtålelige sager. Et godt tip er gennemsigtig opvaskemiddel. Lad det sidde lidt på de genstridige pletter og vask så -det tager det meste, og skader ikke stoffet.Når alt er vasket er det tid til film!
 Besættelsen for tiden er Film Noir. På Netflix kan man fx. se ‘The Stranger’ fra 1946 med bl.a. Orson Welles og Loretta Young. De gamle film er dels virkelig velskrevne og så kan man jo kun falde i svime over garderoberne og frisurerne!

På filmstriben.dk finder man ‘Detour’, som absolut også er værd at se. 
Hvis man kan låne dem af sin mormor eller lign., så er disse også god underholdning: ‘The Maltese Falcon’ med Humphrey Bogart eller ‘The Big Sleep’ også med Humphrey Bogart. ‘The Lady in the Lake’ er også god, og meget anderledes, da den har subjektiv kameraføring. Det skal man lige vænne sig til, men det er en sjov effekt!Stines Playlists til karentæne tiden

Stines karantænehilsen kommer til jer -selvfølgelig- i musisk form.
 Musikken er en kæmpe del af Stines liv, både privat og som DJ.
Når Stine er ude og DJ'e foregår det analogt, med gamle, vintage vinyler fra 60'erne, og absolut uden brug af computere og playliste.
Stine fokuserer i karantænen på at hun har mere tid til at fordybe sig i sine plader. Hun finder musik frem hun ikke har hørt i lang tid. Hun researcher og hører musik hele dagen og får på den måde ny inspiration til playlister. Her deler hun ud til Mondo Kaos kunder af al sin musikalske visdom og hjerteblod, så I får to playlister som I kan hygge Jer eller holde hjemmefest til.

Mondo_kaos_playlist_1


Bubblegum and beat

Den første playliste er en blanding af kendte hits og de fleste sange er fra 50erne - der er også et par stykker fra 60erne. Den anden playliste består primært af musik fra 60erne - og her er det meget mere soul og beat den står på. Der er helt sikkert en masse klassikere man kan synge med på, men også et par ukendte men fantastiske melodier fra den gang.

Så klik ind (på billederne herover)  og hør Stines fantastsiske playlister !

Er I blevet inspirerede? Kage, styrkeøvelser, bøger, musik, gamle film... Forhåbentlig har I, for en kort stund, fået tankerne hen på noget andet end mediernes nyhedsstøm.
Vi håber selvfølgelig at alle er sunde og raske, at I forbliver det, og at vi snart er over det værste - sammen, hver for sig :-)

Kærlige hilsner,

Team Mondo Kaos ♥


Læs vores seneste blogposts her:

Moden i 1940'erne

Moden i 40'erne 🌟

Moden i 1950'erne

Moden i 50'erne 🌟

Moden i 1960'erne

Moden i 60'erne 🌟


Ps. Ønsker du at høre nærmere når vi afholder nye arrangementer, starter udsalg, konkurrencer, får nye varer etc.

Så tilmeld dig nyhedsbrevet herunder:


Kommenter