Vintage stils brudekjoler i Mondo Kaos

Vintage stils brudekjoler i Mondo Kaos
I dette blogindlæg fortæller vi om:

♥ vores udvalg af vintage brudekjoler inspireret af 1940'erne, 1950'erne og start-1960'erne

♥ vintage brudestyling

♥ hvordan den kommende brud får den bedste oplevelse til bryllupskjole-prøvning i Mondo Kaos

Vores udvalg af vintage-inspirerede brudekjoler fra fem forskellige brands:

Daisy Dapper - Romantisk vintage stil brudekjole med blonder i klassisk 1950er look

Den smukke brudekjole fra Daisy Dapper er en fantastisk, håndsyet kjole med fuldt overlag i romantisk blomster-blonde. Kjolen er en klassisk, taljeskåret swingkjole med stropløs sweetheartudskæring, som i stedet holdes oppe af den smukke blonde, der dækker din décolletè, men alligevel sætter diskret fokus på den. Taljen er virkelig i fokus i denne skønne kjole, og ønsker du ekstra fokus på taljen, kan du bære kjolen med en petticoat under, der giver ekstra fylde i skørtet!

House of Foxy - Romantisk 1940'er brud eller Sent 1950'er-look a la Brigitte Bardot

Vi har i alt tre vintage brudekjoler fra House of Foxy – en bedårende 1940'er kjole med a-line skørt og en elegant sen 1950'er kjole med blondeoverdel, der fås i både pencil- og swingskørt model!

House of Foxy har lavet den bedårende 1940'er tea dress i en ren hvid eksklusivt til Mondo Kaos, og vi synes den er perfekt til den romantiske vintagebrud! Kjolen er skåret under barmen for et smukt fald i det tidstypiske a-line skørt, har fine, klassiske pufærmer med kantbånd, og de smukkeste draperinger over skuldre og barm, der giver et autentisk 1940'er bryllupslook. Den anden model fra House of Foxy er designet med inspiration efter den bryllupskjole Brigitte Bardot bar i filmen 'Come Dance with me' i 1959, hvilket ses tydeligt i overdelens bedårende blonde-overlag, der dækker décolletè og skuldre med en meget høj hals-udskæring, og fortsætter ud i et elegant, hellangt ærme. Kjolen har et bredt taljestykke, der virkelig sætter formerne i fokus, uanset om du er til det klassiske 1950'er swingskirt, som du med fordel kan bære med en petticoat under, for ekstra volumen eller om du er til enkle, kropsnære pencilskirt, der blev startskuddet til 1960'ernes mere simple bryllupslook.

40er vintage stils stram pencil kjole fra House Of Foxy

Vintage stils elfenben farvet pencil kjole med blonder fra House Of Foxy

Hvid 40er vintage inspireret brude kjole fra House Of Foxy

Vintage 40er inspireret kjole i et enkelt snit fra House Of Foxy

50er vintage stils brudekjole med blonder og lange ærmer fra House Of Foxy

Vintage 50er inspireret kjole med swing skirt og blonder

Pretty Dress Company - 1950'er brude -silhuet med moderne, 'clean' finish

Fra Pretty Dress Company har vi udvalgt tre forskellige modeller af vores vintage brudekjoler;  en swingkjole med "slå-om" effekt øverst samt swing skirt, Samme model men i figursyet pencil snit, samt en swingkjole med 3/4-ærmer. Alle tre modeller er meget enkle og rene i deres designs, hvilket giver et elegant 1950'er-look, der virkelig tiltrækker sig opmærksomhed.

Den smukke swingkjole har et klassisk taljeskåret snit og en smuk "slå-om" -udskæring, samt små ærmer der lige dækker det øverste af arme4 og skuldre.

Pencilkjolen har samme smukke overdel der sætter fokus på taljen og skaber en smuk timeglas-silhuet. De to første kjoler fås også i hvid med enten gule eller pink roser, der bryder det klassiske hvide look. 

Swingkjolen med 3/4ærmer er taljeskåret og med et elegant, let plisseret swingskørt, der fremhæver taljen, mens décolletè og hals indrammes smukt af den spidse sweetheart-udskæring, der er med til at sætte taljen i fokus.

Vi anbefaler, at du bærer swing-modellerne med et petticoat under, der giver ekstra volumen og dermed understreger timeglas-figuren yderligere.

Vintage 50er stils brude kjole med stort skørt fra Pretty Dress Company

Enkel og klædelig vintage stils swing kjole fra Pretty Dress Company

Hvid 50er vintage inspireret figursyet brude kjole fra Pretty Dress Company

Figursyet pencilkjole i et enkelt vintage inspireret snit fra Pretty Dress Company

50er vintage stils brudekjole med lange ærmer fra Pretty Dress Company

Swing kjole med halv lange ærmer samt plisseret skirt fra Pretty Dress Company

Stop Staring – klassisk swing brudekjole eller sexet wiggle?

To af Mondo Kaos' absolutte bestseller-kjoler har vi naturligvis også i en smuk hvid farve, der begge passer perfekt til vintagebruden!

Den kropsnære, sexede "Billion Dollar" wiggle kjole er til bombshell bruden, der virkelig ønsker at fremhæve sine former! Kjolen har et wrap-twist ved barmen, der er flatterende på alle barmstørrelser, let drapering i taljen, der skjuler eventuelle linjer og et fint lille pufærme med elastik, der klæder alle arme.

"Mad Men" swingkjolen er en meget elegant taljeskåret kjole, hvor et enkelt swingskørt er påsat en fitted bodice med smukke kryds-plisseringer over barmen. Kjolen har et et lille, skråt ærme, der sammen med kryds-plisseringerne er med til at fremhæve taljen og skabe den klassiske timeglassilhuet. For yderligere at fremhæve taljen, bæres kjolen med et petticoat under!

Stram figursyet brude kjole i hvid fra Stop Staring

Figursyet hvid brude kjole med draperinger fra Stop Staring

Feminin hvid brudekjole med stort skørt i 50er stil fra Stop Staring

Hvid brude kjole med swing underdel fra Stop Staring

Unique Vintage – enkel 1950'er brudekjole med 3/4-ærmer

Fra Unique Vintage har vi en enkel, tidstypisk swingkjole med dyb, draperet v-udskæring, 3/4- ærmer med autentisk opsmøg og klassisk, bredt taljestykke. Kjolens snit og draperede v-udskæring sætter barmen og taljen i fokus, og skaber den klassiske 1950'er timeglas-silhuet. Det enkle snit passer til alle typer figurer og den dybe elfenbensfarve passer til alle hudtoner!

Vintage inspireret brude-styling

Brudesko i vintage stil – klassisk hvid eller trendy guld?

Fra Miss L Fire har vi en smuk hvid peep toe-sandal, der er den perfekte bryllupssko, da den både er smuk og komfortabel og vil passe perfekt til din Vintage brudekjole! Er du ikke til den klassiske hvide bryllupssko, har vi også en masse andre farvede sko samt sandalrer fra Miss L Fire bl.a. to smukke i en af bryllupssæsonens helt store farver: guld!

Guldskoene fås som højhælet sandal eller flad sandal! Hvis du er ude efter something blue, har vi såmænd også peep toe-modellen i en klar blå farve, der er perfekt til at bryde det rene, hvid look! - Du kan matche de blå heels med den blå bolero fra Heart of Haute, for et smukt, vovet kontrast-look!

Vintage 50er stils guld brude sko fra Miss L Fire

Vintage stils guld sandal fra Miss L Fire

Blå 50er vintage inspirerede sko til bruden fra Miss L Fire

Vintage stils blå ruskinds sandaler fra Miss L Fire

50er vintage stils brude sko i hvid fras Miss L Fire

Vintage stils hvide sandaler fra Miss L Fire

Vintage hår og makeup til bruden?

Der er mange forskellige muligheder, når det kommer til styling af vintagebrudens hår og makeup – i 1940'erne var 'Hollywood waves' og "victory rolls" populære, i 1950'erne var det de sexede Marilyn Monroe-krøller der var in, og i 1960'erne gjorde den smukke, høje "beehive" sit indtog og løftede hårmoden til nye højder!

Makeuppen i de tre årtier havde først fokus på en mat hud, mørke læber og øjne med liner og mascara på kun den øverste vippekant og -vipper i 1940'erne. Derefter skiftede moden til 'the winged eyeliner' (dog stadig uden liner og mascara på den underste del!) og mathende røde læber og neglek, for så at gå all in på øjnene i 1960'erne, med liner og mascara på både øverste og nederste vippekant – alt imens læberne var underspillede og neutrale.

Du kan få meget mere inspiration til dit vintage-inspirerede bryllupslook i vores bog om vintage bryllupsfrisurer!

Prøvning af vintage brudekjoler i Mondo Kaos – mandag til torsdag

Er du blevet interesseret i at komme til vintage brudekjole prøvning i Mondo Kaos, anbefaler vi at du besøger os fra mandag til torsdag, for at få den bedste oplevelse og service! - Vi er en lille butik med begrænset plads, og på vores mest travle dage – fredag og lørdag – har vi simpelthen hverken plads eller tid til at give den kommende brud den opmærksomhed og service hun fortjener. For at være fuldstændig sikker på, at du får den perfekte brudekjole-prøvningsdag i Mondo Kaos, kan du sende os en mail, så vi kan aftale en specifik dato til dig!

Tre hurtige forberedelsestips til Vintage brudekjole prøvning i Mondo Kaos:

♥ Tag lingerie på til anledningen: en bh du ved passer dig og eventuelt et par trusser med en høj talje, der hjælper til at 'glatte' din silhuet

♥ Hvis du allerede har styr på skoene, tag dem da med til prøvningen

♥ Tag dine tætteste veninder eller en fra din famile med (vi minder kærligt om, at vi er en meget lille butik med begrænset plads så derfor kan det blive meget hvis du tager hele familien med :-) )

 

Vi ser frem til at se dig , Team Mondo Kaos ❤️


Ps. Ønsker du at høre nærmere når vi afholder nye arrangementer, holder udsalg, konkurrencer, får nye varer etc. så tilmeld dig nyhedsbrevet herunder: