Vivas Las Vegas Rockabilly Weekender

Vivas Las Vegas Rockabilly Weekender

Den 18. - 21. april fandt Rockabilly festivallen "Viva Las Vegas" sted for toogtyvende gang. Kirstine & Ditte var endnu en gang taget til Vegas, og de havde en fantastisk tur!

Om Viva Las Vegas

Viva Las Vegas (VLV) er verdens største Rockabilly festival, der hylder rockabilly stilen, -tiden og -ånden, med alt hvad det har at byde på af Rockabilly koncerter, dans, tøjet mm.! Festivallen blev startet tilbage i 1997 af Tom Ingram og afholdes som regel i påsken på The Orleans Hotel and Casino i Las Vegas.


Gennem tiden har VLV kunne præsentere shows og koncerter med navne som Dita von Tease, Chuck Berry, Jerry Lee Lewis og Little Richard, og det ikke unormalt at se op mod 20.000 deltagende over weekenden !

Musikken


Musikken er så klart omdrejningspunktet og der spilles 75 koncerter fra 7 forskellige scener på The Orleans fra torsdag - søndag. Det som alle de bands der spiller til Viva Las Vegas har til fælles, er at de alle er inspireret af Rockabilly musikken fra 1950erne.

Der spiller bands fra hele verdenen, og i år var der et super godt line-up af bl.a. Reverended Horton Heat, The Delta Bombers, Si Cranstoun, Virginia Brown samt vores favoritter Peter & The Wolves og Spunyboys.

Peter and the Wolves  
Peter & The Wolves (Canada)
Spunyboys Rockabilly band Spunyboys (France)
The Big Six Rockabilly Band
The Big Six (Uk)

Jiving

Lørdag eftermiddag afholdes der Jive, Stroll og Bob konkurrencer, som altid er god underholdning.

Der tilbydes også undervisning hvor du kan lære at danse Jive, Stroll samt Bob flere gange i løbet af festivallen (billede).

Der ud over danses der selvfølgelig en masse under festivallen - både under koncerterne, men også til Dj's der spiller helt til kl. 7 om morgenen.


Ud over musikken er der en masse anden underholdning bl.a. kan du opleve Burlesque Bingo, Pinup konkurrence, modeshows, bowling etc. Vores favorit dette år var "Charles Phoenix Slideshow" som omhandlede det gamle Las Vegas med alle de fantastiske lysskilte, hoteller etc. Ud over at det var super interessant at lære mere om Las Vegas, er Charles Phoenix også bare en fantastisk entertainer, så det var et virkelig godt show!


Tøjet

Langt de fleste kvinder der interesseret sig for Rockabilly & Vintage scenen elsker at klæde sig flot på, og Viva er en god anledning til at få luftet sine yndlings outfits. Her er der intet der er "for meget".

Der er også stande hvor der sælges både Vintage og Repro tøj og accessories, og der afholdes også modeshow (billede) hvor Repro brands fremviser deres seneste kollektioner.

Carshow

Et af de helt store begivenheder er det store vintage bilshow lørdag eftermiddag, hvor der udstilles klassiske amerikanerbiler i alle afskygninger, toptunede såvel som original patina! I alt 800 biler - alle fra årene før 1964.

Under carshowet i år spillede 4 band heraf de fantastiske "Hilbilly Moon Explosion" samt "Delta Bombers".
Billede:  Kirstine & Ditte til carshowet lørdag.

Pinup Contest:

Under carshovet afholdes årets Pinup Konkurrence, hvor 12 piger kommer på scenen med håbet om at blive årets VLV Pinup.

I år var Danmark repræsenteret af "Miss Confetti" som fik en præmie for "Best Hair" stylet af "Miss Rockabilly Ruby".

Billede: Fra venstre Brittany Calavera (1st runner up), Miss Confetti (Best Hair), Miss Florrie Von Cloudberry (Best Dressed), Miss Lady Lace (2nd runner up), Dafna Bar-El (Best Make-up) og til sidst vinderen af VLV22 Pinup vinder Miss Shell Bell.

Tiki Pool Party:

Alle dage er der pool party på The Orleans, men søndag er klart det største hvor langt de fleste deltager. Der er drinks, live musik samt god feststemning.

Alle dage er der "Swimsuit Contests" - fredag er det pigerne, lørdag er det parrene og søndag er det herrerne (som oftest er de mest underholdende på scenen) der konkurrerer i deres Vintage Badetøj.


Video: The Volcanics spiller til pool partyet søndag.


Der er ingen tvivl om at turen til Vegas er alle pengene værd hvis du er interesseret i Rockabilly musik og masser af fest og oplevelser.

Vil du vide mere om Viva Las Vegas, kan du besøge deres egen side HER!

Har du lyst til at lytte til musikken kan du lytte med på Tom Ingram (stifter af VLV) radio HER!


Blogposts:

Mondo Kaos afholdt Retro modeshow på cocktailbaren The Mudhoney

Modeshow på The Mudhoney

Onsdag d. 15. maj inviterede Mondo Kaos til retro modeshow på the Mudhoney, hvor vi fremviste et udvalg af vores sommerkollektion...

 

The House Of Foxy laver vintage inspireret tøj og kjoler i 1940er og 1950er stilen

House Of Foxy

The House of Foxy er et britisk mærke, der designer og producerer tøj af høj kvalitet i vintagestil, inspireret af moden fra de klassiske perioder i det tyvende århundrede...


Vintage brudekjoler i 1950er stil i Mondo Kaos

Vintage Stils Brudekjoler

I dette blogindlæg fortæller vi om vores udvalg af vintage-brudekjoler inspireret af 1940'erne, 1950'erne og start-1960'erne...Ps. Ønsker du at høre nærmere når vi afholder nye arrangementer, holder udsalg, konkurrencer, får nye varer etc. så tilmeld dig nyhedsbrevet herunder: