Authentic Beauties 1. del

 Ida og Lisette

Vi har længe haft den idé at ville vise Jer vores nyheder såvel som klassikere på forskellige kvindetyper på professionelle billeder.

Noget vi altid gerne vil vise i Mondo Kaos er at vi er en tøjbutik for alle kvinder. Unge, ældre, xs til plus size, høj-lave, og i det hele taget alle som har lyst til at klæde sig i tøj som er flatterende for kvindekroppen.

Derfor er vi også altid super glade for foto anmeldelser, øvrige billeder i deler med os, samt de fotos vi tager af Jer i butikken fordi de giver andre kunder mulighed for at opfatte tøjet sådan som det ser ud på forskellige kvinder, og visualisere at de kan bære noget lignende. Det er med det udgangspunkt, vi har taget skridtet videre, så vi i dag præsenterer Jer for Ida og Lisette iført skønne Mondo styles, på flotte professionelle billeder.


Ikke to kvinder er ens

Vi fik den ide at lave et ”mode shoot” med to skønne Mondo ladies, for at vise noget af vores klassiske Mondo Kaos tøj, så som pencilnederdelen og Ava kjolen, på to kvinder som ikke på nogen måde ellers lever af at blive fotograferet. Man kunne sige ’almindelige kvinder’, men det der med almindelige rammer heller ikke helt for som Stine siger, har hun klædt rigtig mange kvinder på i Mondo Kaos, og ikke to er ens!

Med dette photo shoot, vil vi vise Jer al det skønne tøj på to fantastiske damer. Vi vil vise at de, på trods af meget forskellige udtryk og kroppe, både kan bære det samme outfit, og helt forskellige. 

Vigtigst af alt: at ingen skal lade sig diktere eller begrænse af hvad de kan gå i men selv bestemmer hvordan de har lyst til at klæde sig for at føle sig tilpas.

Authentic Beauties

Da vi bestemt har tænkt at lave flere af denne type billeder i fremtiden, har vi valgt at kalde dette set-up ’Authentic Beauties’.

Authentic Beauties dækker over at ‘modellerne’ ikke normalt står foran et kamera, at de er kvinder med jobs og hverdag som mange andre, og først og fremmest, at vi ikke hverken med photoshop eller filtre, forsøger at dække over hvem de er og hvordan de ser ud. Billederne som I ser her har ikke fået andet behandling end der er skruet en smule op for lyset. Det er det. 

Mondo ladies Lisette og Ida

De to kvinder vi var så heldige at få med på vores første shoot, er kvinder med masser af spræl i. Både Lisette og Ida er udadvendte kvinder med kommunikative jobs, og vi ville netop gerne at I skulle kunne se at det var kvinder som havde det sjovt på billederne og udstrålede masser af god energi foran kameraet.

Det handler jo ikke kun og at tøjet skal sidde og præsenteres godt, det handler mindst ligeså meget om hvordan man føler sig når man er iklædt tøj som både klæder og passer en, og måske endda hjælper med at udtrykke hvem man er.

Lisette

Vi bad Lisette sige lidt om sig selv og om hendes forhold til tøj.


Jeg er mor til to, og til daglig er jeg shampoo pusher med grønne øko hårprodukter til saloner. 35 år. Oprindeligt fra O-town, men nu bor jeg i en gammel cigarkasse i Fredensborg, som min mand og jeg er ved at modernisere. Min tøjstørrelse har svinget op og ned fra str. 12 til 16 de sidste 4 år pga. graviditeter. Men uanset størrelse føler jeg mig altid som mit smukkeste og bedste jeg i Mondos fantastiske kjoler. Om det er højgravid, nybagt mor eller boss lady - så er Mondo altid min go-to butik.


Lisette går typisk i A-line. Hun ejer efterhånden en del Ava kjoler og slå-om kjoler fra The Seamstress of Bloomsbury.
På photo shootet har vi også stylet både Lisette og Ida i tøj de ikke nødvendigvis griber ud efter selv, netop for at vise at man ikke skal være bange for at tænke ud af boksen.

Ida

"Jeg hedder Ida Rud, og jeg er 39 år. Jeg er uddannet journalist og en rigtig nørd, når det kommer til film og musik. Derfor er jeg heldig at have mit drømmejob på Troldspejlet, hvor jeg laver podcast, tv og musikprogrammet Stegelmanns Score på P2, der handler om filmmusik. Jeg sender også ofte musik på P6, skriver artikler til aviser, magasiner og i særdeleshed Filmmagasinet Ekko.

Jeg bor sammen med min kæreste og elsker at gå i biografen og til koncerter med ham.

Jeg har medvirket i to dokumentarserier på DR3, der hedder henholdsvis Tykke Ida og Idas fede fatcamp, hvor jeg deler ud af livet som tyk - for det har jeg været hele mit liv. Derfor har jeg også haft et ambivalent forhold til min krop og til tøj. Som barn og ung kunne jeg aldrig få det tøj, som de andre gik i - eller bare smart tøj. Med tiden bliver jeg teenager og kontrær, så gik i mystisk tøj fra militære overskudslagre og genbrugsbutikker, siden jeg alligevel ikke passede ind. Der skulle gå en del år, før jeg følte, at jeg godt måtte være feminin, selv om jeg ikke havde en ideal-krop. Men det har jeg heldigvis lært, og jeg elsker tøj, men det må godt skille sig lidt ud, for det gør jeg alligevel selv med mine interesser og min krop.

I mange år har det været svært at finde tøj, jeg kunne passe, men efterhånden er der flere og flere mærker, der bliver mere inkluderende. Fordi jeg har været vant til at tvinge min krop i tøj, der ikke rigtigt passede, kan jeg godt blive lidt forvirret ift. hvad der rent faktisk passer og er behageligt, men jeg lærer hele tiden og lader være med at kigge på størrelsen i nakken og mere, hvordan jeg har det i tøjet - om jeg kan slappe af og om det passer til mit humør.


Min vægt svinger, men for tiden er jeg omkring en str. 50-52. Min højde svinger sjovt nok ikke, og jeg er 175 høj."

Tak til både Ida og Lisette for at stille op og lege med og fortælle om sig selv og deres forhold til tøj. Mange kvinder kan sikkert nikke genkendende til netop det ikke at passe ind i en bestemt mode skabelon, og føle at man derfor er forkert. Vi er selvfølgelig aldrig forkerte som kvinder og kroppe, men vi skal se os om efter noget tøj som ikke får os til at føle sådan.

Når vi har bedt Lisette og Ida om at skrive deres 'størrelse' er det for at I kan relatere til at størrelse og kropstype og kropsforståelse ikke er det samme. Som Ida skriver skal du bare glemme nummeret i nakken! Nummeret er vejledende, det er det enkelte stykke tøj du skal føle dig tilpas i.

Bag kameraet: Nadia von Rikka

Nadia har især fokus på at fotografere kvinder og kvindekroppe. Som hun selv skriver specialiserer hun sig i portrætter, nudes og gravide.
Hun fotograferer alle slags kvinder, og på alle mulige måder, men fælles er det perfekte i det uperfekte. Hun photoshopper altså ikke rynkerne væk, eller glatter strækmærkerne og appelsinhuden, i stedet er fokus på et stærkt og unikt udtryk. Vi synes simpelthen at hun er rigtig god til at få kvinder til at se smukke ud, ved at være sig selv.

Det er vores egen Stine som har klædt de to skønne kvinder på. Det er ikke til at se på billederne at Ida til daglig elsker at gå i buksedragter og Lisette i Ava og slå-om kjoler. Her viser Stine at mulighederne er meget større end vi selv lige går og tror.
Stine har også taget sig kærligt af hår og makeup og selvfølgelig er der gjort ekstra ud af at matche de to outfits til hinanden, men i princippet har Stine kun gjort det hun gør for kunder hver eneste dag i butikken. Hun klæder kvinder på i tøj der klæder dem, og har klædt vores ’authentic beauties’ her på, som hun klæder alle på der kommer i butikken og ønsker vores hjælp.

Vi håber at vi er lykkes med at vise Jer, at det meste af vores tøj kan bæres af mange forskellige (krops-)typer, så man skal ikke være bange for at kaste sig ud i noget nyt.


Næste del af vores 'Authentic Beauties' serie vil vi præsentere Jer for i næste måned, hvor vi vil have fokus på festtøjet til den kommende tids julefester, og viser Jer masser af fantastiske julekjoler samt skønne nytårskjoler. Vi lover at det bliver sjovt og med garanti FESTLIGT! 


💖 Team Mondo Kaos Shop looket

Læs tidligere Blogposts

Plus size - historien om inklusiv mode

Vi er vilde med stilen fra 1940’erne og 1950’erne af netop den grund at stilen var skabt til den kvindelige figur, og derfor er vores tøj en blanding af vintage og retro stil og simpelthen skønt tøj til kvinder fra brands...

En kort historie om lange bukser til kvinder

I dag kan de færreste nok forestille sig et klædeskab helt uden bukser af den ene eller anden art. Et par jeans, bukser til sport eller ’jogging’ bukser til afslapning, shorts, pyjamasbukser…

Vintage style- not values?
Det bedste fra før i tiden

Når vi i dag er vilde med vintage tøj stilen handler det jo også om ikke at ville hoppe med på moderæset, og i stedet at følge den stil ens krop tager sig bedst ud i, og stadigvæk have lækkert tøj som viser en feminin figur.