Daisy Dapper in-house brand

Mondo Kaos overtager Daisy Dapper

Som de fleste af vores kunder og følgere nok allerede har set og hørt, har Mondo Kaos siden årsskiftet 2022 overtaget det fantastiske retrobrand Daisy Dapper. Mondo Kaos indehaver Ditte, som har ført Daisy Dapper lige siden begyndelsen, slog til med det samme da Matilda fra Daisy Dapper kontaktede Ditte med tilbudet om at overtage.

Vi er super begejstrede og glæder og til at videreføre Daisy Dapper i Matildas ånd, og netop derfor vil vi gerne fortælle Jer lidt om brandets historie, samt hvordan det hele begyndte for Matilda, som i en meget ung alder blev inspireret til at starte sin egen virksomhed.

En tur til Las Vegas

Matilda havde været i Las Vegas, hvor hun havde forelsket sig i 50’er pin up stilen. Hun synes der manglede noget tilsvarende i hendes hjemby Stockholm, og derfor åbnede hun butikken Daisy Dapper.

Navnet kom hun på fordi hun altid havde været vild med navnet Daisy, som også er en blomst, og fordi hun associerede det med 50’erne. Dapper betyder petit, livlig og fiks, noget hun følte passede godt på hende selv, og så lød navnet bare godt; Daisy Dapper! Butikken åbnede hun i 2010, men med lysten til at kreere sit helt eget, så den første Daisy Dapper kollektion dagens lys allerede i 2012.

Marilyn, Dita og gamle fotos

Mathilda fandt inspiration til looket i Daisy Dappers kollektioner fra både de gamle Hollywood film, men også nutidens berømte pin up piger som Dita von Tease, og ikke mindst Matildas bedstemors fotoalbums. Idéen var at stilen skulle være kvindelig og vintage klassisk, og at alle kvinder skulle kunne føle sig godt tilpas i tøjet.

Sådan bliver tøjet til

Daisy Dappers kollektioner bliver produceret på en familieejet systue i Vietnam, som Matilda har været i tæt kontakt med lige fra begyndelsen. Fra design og syning til udvalget af stof og materiale. Da Matilda i 2021 med 3. barn på vej besluttede at nu måtte det være tid at tage afsked med hjertebarnet Daisy Dapper, kontaktede hun Ditte, for at tilbyde hende at overtage forretningen.

Daisy Dapper in-house brand hos Mondo Kaos

Ditte har i en årrække haft lysten til at starte et ‘in-house’ brand, så da Matilda tilbød Ditte at tage over Daisy Dapper føltes det som det helt rigtige.

Daisy Dapper har altid haft sin helt egen unikke stil, og det er selvfølgelig noget vi ønsker at respekterer og bevare. Men når vi fremover byder på nye kollektioner, vil vi også se på hvad der passer lige netop os og vores kunder i Mondo Kaos, og derfor vil I også komme til at se tidligere designs med ‘et touch af Mondo Kaos’. Vi er allerede i fuld gang og glæder os til at præsentere jer for den første kollektion her til foråret.

Nyt vintage design fra Daisy Dapper

I dag på bloggen vil vi vise Jer nogle af de helt klassiske Daisy Dapper styles på en model som altid har elsket Daisy Dapper, nemlig danske Miss Confetti.

En helt ny model er den skønne Connie model, som er en klassisk pencil kjole med pynteknapper og et skønt figurbetonet look. Den kan i de mørkere farver styles smukt i et cool pin up look, såvel som et nedtonet hverdags look, alt efter hvilket tilbehør man styler med. Dette er den sidste style som Matilda designede, og som ikke tidligere er blevet lanceret.

Klassisk Daisy Dapper

Der er den elegante Emma kjole, som i den rustbrune farve med en lysere kontrast, har et let 60’er præg, og især vil stå smukt til alle de kastanjebrune, rødbrune, rødhårede, og rødblonde vintage elskende kvinder. Det er en klassiker som efterhånden har været en del af Daisy Dappers kollektioner længe.

Og sidst men ikke mindst er der den smukke Marilyn kjole. Der er slet ingen tvivl om hvor inspirationen til den skønne swingkjole stammer fra. Kjolen har fokus på en yppig timeglasfigur, med smukt snit omkring barm og hofter og et taljestykke som sidder tæt og med et tilhørende bælte sætter fuld fokus på kvindeformen. Denne kjole er nok et af de design som kendetegner Daisy Dapper allerbedst, og derfor er der heller ikke tvivl om at dette er en model som I vil få at se igen i kommende kollektioner.

Følg med i processen...

I februar 2022 fødte Matilda sit 3. barn, og vi ønsker tillykke med familieforøgelsen og glæder os til at følge med i hvad fremtiden byder på for Matilda og hendes fine familie.


Og så glæder vi os ellers bare rigtig meget til det nye eventyr med Daisy Dapper. Vi vil selvfølgelig opdatere løbende, og vi håber at du vil være med på rejsen ❤️


Varme hilsner,


Team Mondo Kaos


Shop Daisy Dapper:

Læs tidligere Blogposts

Historien om swingkjolen

Vi skal tilbage til 1920’erne og 30’ernes Harlem og Lindy Hop kulturen. Lindy Hop var en swingdans inspireret af tap og Charleston og tidens jazz musik...

Moden i 1950'erne

Det var også i dette årti at timeglas-silhuetten, som Christian Dior i 1947 havde genskabt med New Look-kollektionerne, for alvor blev idealet i modeindustrien...

Vores Guide til Cocktailkjoler.

Her i Mondo Kaos har vi altid masser af kjoler, og derfor har vi selvfølgelig også masser af vintage inspirerede cocktailkjoler...


1 kommentarer


  • Anna Rendil

    Glæder mig til at se jeres styles. Håber I vil lave nogle swing kjoler i større størrelser, fra 2XL og op, også gerne den nye Connie pencil dress i en swingmodel


Kommentar