Efterårsnyheder og efterårsfarver i Mondo Kaos

Efteråret i din vintage garderobe

Henimod slutningen af hver sæson, sker det at man pludselig længes efter den nye årstid som er på trapperne. Og når vi når oktober er vi betagede af den første snert af bid i luften, og gåture hvor vi nyder de underskønne efterårsfarver.

Hvis man ellers er glad for sin garderobe vil man måske også begynde at længes mod at pakke de varmere kjoler ud, varme bukser og striktrøjer, lag-på -lag og man længes mod helt andre farver end dem sommergarderoben bød på.

Efterårskollektionen i Mondo Kaos byder på masser af nyheder, og bestseller-gengangere i skønne efterårsnuancer. I dag præsenterer vi nogle af nyhederne og fortæller lidt om de skønne farver og mønstre som hører sæsonen til.

Hvad er klassiske efterårsfarver?

Det er naturens farver vi ser gå igen i vores garderobe. Det betyder at når dagene bliver kortere, temperaturen daler og bladene begynder at falde af træerne, begynder vi at ville bære farver som passer til.
Nogle farver er klassikere, de hører efteråret til, og går aldrig af mode. De mest almindelige efterårsfarver er farver som brun, bordeaux, gylden og mørkegrøn og alle komplimenterer hinanden, og gør dem nemme at bære sammen og mixe og matche på kryds og tværs. Det er også de farver vi ser hvis vi går en tur i efterårsskoven.

De nye efterårsfarver - 2022

Derudover er der både farver som komplimenterer de netop nævnte og nogle farver som sniger sig ind som er mere modeagtige, på den måde at forstå at de måske også kunne ses i en anden årstid, eller måske er det en nuance af nogle af de mest klassiske efterårsfarver som pludselig bliver meget populær. Det kan være farver som teal og magenta, farver som også står super flot til efterårspaletten.

I år har vi den skønne Berry-farve, som man kan vælge i stedet for den klassiske bordeaux eller rød. Den mere rødbrune er også at finde blandt årets farver, også er der den fine ’pine’ grønne, mosgrøn eller oliven i farven, som vi ser i dette års kollektioner.

Grøn har været en super populær farve både i forårets mint og pistacie og sommerens smaragd, så det kommer ikke bag på os at den dukker op igen her til efteråret i en smuk falmet efterårsnuance.

Og så er den skønne, klare lilla kommet i både kjoler og en klassisk langærmet buksedragt. Se med her.

Vintage strik i skønne efterårsfarver

Som altid har vi de skønne Emmy Design Ice Skater cardigans. Der er hele 10 smukke farver at vælge imellem, og vi ser bl.a. en masse forskellige brune, rødbrune og berry nuancer. Der er selvfølgelig også mustard og teal også er der også den smukke den pine grønne.

Fra Emmy ser vi også den kortærmede Sweater Girls Staple Sweater, perfekt til efterår og vinter i ren og blød merinould, og igen i de smukkeste efterårsfarver, samt råhvid og lyseblå. Match farven til din Ice Skater cardigan, for et gennemført vintage sweater girl look.

 

De fine Staple sweaters fra Emmy er smukke både til højtaljede bukser, og til en swingnederdel.

Eller hvad med den fantastiske Emmy strik kjole; Ice Princess? Perfekt til den kolde årstid. Kjolen er med sit korte skørt og små pompomer ved halsen enhver skøjteprinsesse værdig. Og så er den både charmerende og flatterende. Måske denne sæsons must-have! ( Ice Princess kjoler er preview- hold øje, den er lige på trapperne!)Sweater girl looket var stort i 1940’erne og 1950’erne. Det startede som lidt af et pinup look, for bl.a skuespillere som Jayne Mansfield og Lana Turner. Det var den ribstrikkede trøje som kunne sidde helt ind til kroppen og vise alle attributter frem. De populære bulletbras blev flittigt brugt til dette look, og man forbinder ofte populariteten af dette look med den nye bh-teknologi, som muliggjorde de nye bh’er. Der var dog mange andre ’sweater-girls’, med mere moderate silhuetter.


Vintage stils efterårskjoler

Som altid får vi den vidunderlige skjortekjole fra Very Cherry. Til efteråret kommer kjolen netop i de fineste efterårsløv nuancer. Skjortekjolen er at finde i skønne mønstre i brune og lilla nuancer, og dejligt lune stoffer.

 De ensfarvede kjoler er i det bløde jernbanefløjl, og så er det 100% bomuld. Jernbanefløjl har en smuk struktur, giver et flot vintage flair, og de smalle striber i vævningen er jo også ret flatterende.

Og der er Hollywood kjolen i smuk velour i flere farver og mønstre. Også Magnolia kjolen er lige på trapperne i 


Udover uld og skjortekjoler er der to nye kjoler fra Emmy på vej, nemlig Midwinter Midi, som trods navnet ikke er varmere end at den sagtens kan bæres i efterårssæsonen også, og den super fine skjortekjole All Day Everyday kjole.


Også Zoe Vine, brillierer med skønne efterårsfarver. Se de nye kjoler bl.a. Agnes, en smuk swingkjole med skjortelook, i en klar rød berry og i lilla eller den populære Katie som er kommet tilbage til efterårs- vintersæsonen 2022 i tre skønne farver.

Very Cherry efterårsbluser

Fra Very Cherry er der også bluser og toppe i skønne efterårsfarver. Er man ikke til Emmys uld, kan man være med her, i Very Cherrys vidunderlige bløde viskose, med den børstede underside, for ekstra varme.

Nuancerne er igen de brune, bordeaux og grønne og passer således perfekt i paletten, og kan nemt mixe og matche, også på tværs af brands. Udover vores bestsellere boatneck toppene, får vi i år Mina, en virkelig fin trøje med diskret hulmønster ved skuldrene.

Begge de fine viskose trøjer er super nemme at style, og de perfekte basics til din efterårsgarderobe.

Snyd heller ikke dig selv for denne sæsons absolutte must-have, og en klassiker i vintage garderoben: vesten eller slipover'en. Vi har den fra Bloomsbury med snoninger, eller fra Palava i den flotteste jacquard strik. Helt ideel over dine skjorter.

Vintage stils efterårsbukser og buksedragter

I skal til sidst heller ikke snydes for bukser og buksedragter  til denne efterårssæson.

Det er klart at vi får den populære Very Cherry buksedragt igen. Buksedragten kommer både i fløjl, i denim og i gabardine og alle med lange ærmer. Eller hvad med den smukkeste velour buksedragt, i smukke farver eller med det fine Santa Rosa print på sort baggrund. Hvis du er vild med Very Cherrys buksedragter, så snyd ikke dig selv for denne sæsons skønheder.

Fra Very Cherry har vi også et par super flatterende højtaljede denim bukser. Hvis du er til de vide bukseben og denim, så se på Marlene pants, de vil være så smukke sammen med efterårets tætsiddende trøjer, lige fra Emmys Staple Sweater til Palava og selvfølgelig de fine boatneck og Mina trøjen.

Fra Emmy Design får vi flere fantastiske bukser, i gennemført vintage stil, og vi tør godt sige at det bliver særdeles svært for buksepigerne derude at vælge, og også for de der normalt foretrækker kjoler er der spændende nyheder.

Lad os starte med Sleek Palazzo, som er det fine velkendte palazzo snit, med god vidde i benene og en flot høj talje, for den smukkeste silhuet. Bukserne er i en luksuriøst cashmere blanding og i sort, så de er virkelig alsidige. Derudover er der Hep Hepburn slacks, som har læg for oven og går ind nedadtil. De går til ca midt på læggen og er perfekte til fx høje støvler. New Knickerbockers fra Emmy er et must-have i enhver vintage garderobe. De tilføjer ethvert vintage look ekstra flair, og så er de superbehagelige. Sidst men ikke mindst kommer der Skorts fra Emmy. Emmys pinafore skorts ligner en mininederdel med vidde, men er i virkeligheden shorts, og så hører der seler til.


Vi håber I har set noget som I får lyst til at hoppe i når I skal ud og nyde efteråret, eller hygge hjemme i sofaen, eller bare noget dejligt tøj som gør de ofte lidt våde efterårshverdage nemmere at komme igennem.


De bedste efterårshilsner,


Team Mondo Kaos

Læs tidligere Blogposts

Efterårs Must-Haves

Læs med og se efterårets skønne must-haves fra lune accessoires til varme frakker...

Vintage denim

Læs mere om vintage denim lige her, og se vores skønne vintage style jeans.

Style med tern og skotsktern.

Alt det du altid ville vide om tern og styling, samlet på ét sted!