Mondo Kaos 16 ÅR

16 år med Mondo Kaos - Retro og Vintage butik

I oktober 2022 fejrer vi vores 16 års fødselsdag i Mondo Kaos. Vi tager Jer i dette blogpost en tur med ned af Memory Lane, og ser på hvordan det hele startede, hvad der har forandret sig, og hvad der er næsten, som det altid har været.


Har du været med fra starten? Det er der nok kun et få tal der har, men ikke desto mindre er det Jer, kunderne, som har været med til at forme den butik vi i dag er stolte af.

Mondo Kaos startede i Birkegade 9 i mindre lokaler, og som et fælles projekt med Dittes daværende kæreste. De ses øverst på det første billede. Det var et helt andet logo og, stilen var lidt mere cool "rock and roll" præget.

"Før og Efter" billeder af Mondo Kaos

På billederne ovenfor ses den første Mondo Kaos butik, og nedenfor ses den nye Mondo Kaos butik, som den nogen lunde så ud da vi slog dørene op for første gang i 2012.

De to butikker kan se meget forskellige ud, men tanken bag Mondo Kaos har altid været at levere det unikke. Og på netop det punkt er alting stadig det samme i dag som det var for 16 år siden. Ideen er at have enestående styles i butikken, som er tilpasset Mondo Kaos' kunder. For det at komme i Mondo Kaos skal forblive en særlig oplevelse. 

Her ses Ditte i den nuværende Mondo Kaos butik, kort efter den  åbnede. 

På mange af billederne herunder ses Kirstine og Stine som så længe har været Dittes faste kerne, og som mange af vores kunder vil kende, og genkende. 

I starten var Mondo Kaos også med til forskellige events bl.a. Malmø vintage og Asfaltbal på Vesterbro i København som billederne herunder viser.


Mondo Kaos teamet tager også årligt på messe til London og Ditte har de seneste år deltaget i messer i Los Angeles og Las Vegas, noget coronapandemien desværre satte en midlertidig stopper for. Vi glæder os til at tage det op igen, og komme på skønne inspirations ture.

Tv: Astfaltbal i Enghaveparken 2012: Kirstine & Ditte. Midt: Malmø Vintage marked 2014: Ditte & Katja. Th: Lyserød Lørdag 2014: Katja & Ditte. 

Tv: Messe, London 2016, Stine, Ditte & Kirstine. Midt: Dapper Day, Los Angeles 2018: Kirstine & Ditte. Th: Magic, Las Vegas 2019, Charlie & Ditte

Mondo Kaos Webshop

Mondo Kaos udvidede med webshop i 2010, som åbnede op for kunder fra alle dele af landet, og endda mange steder i verden. Det gav os nye udfordringer, men også mødet med masser af søde nye kunder, som kommer og opsøger os når de er i København.


Vi har tit oplevet at folk som kun kender os fra de sociale medier og webshoppen, bliver forundret over at vi er en lille butik, men selvom vi måske nogle gange kunne savne lidt mere plads, særligt til festlige lejligheder så som fødselsdage, er den intime atmosfære i butikken i Birkegade også noget af det vi elsker ved Mondo Kaos.

Mondo Kaos 10 års fødselsdag 2017: Tv: Ditte, Stine, Katrine & Kirstine. Midt: Charlie & Stine. Th: Rune i front af Juke Joint Jumpers.

Mondo Kaos x Daisy Dapper

Et af Dittes ønsker for Mondo Kaos gik i opfyldelse, da hun sidste år fik muligheden for at overtage Daisy Dapper, og dermed for første gang have sit eget tøjbrand i butikken. Vi glæder os til at se de kommende kollektioner som vil blive skabt med præcis Mondo Kaos' kunder for øje. 

Som alle andre små erhvervsdrivende har corona tiden og nu den efterfølgende inflation været hård,men vi håber selvfølgelig at kunne fortsætte med at levere den helt unikke Mondo Kaos oplevelse i mange år fremover. 


I de sidste år er der sket rigtig meget.

Chefen for det hele - Ditte, som du kan læse mere om her, flyttede i 2017 til USA, og overlod den daglige ledelse til butiksbestyrer Stine. Selv administrerer hun stadig butikken fra den anden side af kloden.


Vi måtte for nylig tage afsked med Stine efter 8 år i butikken, og står over for at sige goddag til en ny butiksbestyrer pr. 1 November 2022. Hermed vender vi bladet for et nyt kapitel i Mondo Kaos' historie, og det er vi super spændte på!

 

Fremtiden for Mondo Kaos

Som allerede nævnt, skal vi lige om lidt byde velkommen til en ny butiksbestyrer, Julie. Julie har kender vi allerede da hun har været kunde i butikken i mange år, og vi er sikre på at hun er det helt rigtige valg til at overtage den daglige ledelse af butikken. Vi håber at I alle vil tage rigtig godt imod hende. 


Og så glæder vi os til at vise jer de helt nye styles fra vores brand Daisy Dapper, som lander i butikken i november.  


Der ud over glæder vi os også særlig meget til igen at byde jer velkommen til båbe kundeaftner og temaaftner. De første vil i få invitationer til allerede i næste måned.

Selvom butikken på mange leder har haft vokseværk, er Mondo Kaos forblevet tro ved sig selv. 

Vi er en ’small business’, og forbliver det, for kun sådan kan vi levere den service som er kernen for os. 


Derfor er det også sammen med JER, kunderne, som er omdrejningspunktet at vi vil fejre vores 16 års dag. 

Vi har besluttet af fejre fødselsdagen med en rabatkode på 16%, som gælder fra torsdag d. 27/10 kl 10:00 til og med lørdag d. 29/10 kl 16:00. Vi håber at se rigtig mange af jer i butikken, hvor der ud over rabatten, vil være lidt ekstra festligt i disse dag

.

For jer der ikke har mulighed for at kigge forbi, lyder rabatkoden 'TILLYKKE', og skal indtastes ved kassen når du handler online. 


God shopping og mange 
fødselsdags hilsner fra hele


Team Mondo Kaos 💋

Læs tidligere Blogposts

The Seamstress Of Bloomsbury

The Seamstress of Bloomsbury, er så meget en del af Mondo Kaos at vi i daglig tale bruger ’kælenavnet’ Bloomsbury...

Moden i 1950erne

Swingkjoler og pencilkjoler er blandt de helt store nyskabelser i 1950'erne. Læs med om et vildt årti i modens navn.

Vores Guide til kropstyper.

Læs med i vores guide til kropstyper her, og find tøj som passer netop dig.