The Seamstress of Bloomsbury

The Seamstress of Bloomsbury

The Seamstress of Bloomsbury, er så meget en del af Mondo Kaos at vi i daglig tale bruger ’kælenavnet’ Bloomsbury. Som man nok kan høre af navnet, er det et britisk vintage stils tøjmærke, og mærket har sin oprindelse i Londons Bloomsbury. Det er en sød historie om en dygtig syerske i London, som er blevet foreviget i dette brands filosofi, og ikke mindst i de mange skønne designs.

Originale vintage designs med moderne pasform

Brandet så dagens lys i 2012, og vi fik øjnene op for brandet i 2014, hvor vi forelskede os i den autentiske vintage stil, og de smukke og flatterende modeller, som vi var overbeviste om bare skulle være at finde i Mondo Kaos’ sortiment.
Vi er stadig lige vilde med tøjet fra The Seamstress of Bloomsbury på grund af tøjets høje kvalitet og fantastiske pasform, og selvfølgelig også på grund af mærkets fokus på originale vintage designs. Men hvordan opnår man den ægthed i mønster og design?

Den oprindelige 'Seamstress'

Historien går tilbage til 1939, hvor en ung kvinde ved navn Lilian Wells kom i lære hos en af det britiske high societys førende skræddere. Lilian udviste stort talent for både at designe og sy, og der gik ikke længe førend hun var blevet et kendt navn i de højere sociale lag i både ind- og udland – så kendt at hun blev givet tilnavnet 'The Seamstress of Bloomsbury'.

Mike Stephens, som er indehaver, designer og hjerne/hjerte bag The Seamstress of Bloomsbury, lærte, som ung mand, Lilian at kende. Mike var allerede i modebranchen med succesfuldt eget firma, og gennem hans daværende producenter lærte han Lilian at kende, da hun var deres rådgiver for vanskelige mønstre og tøjkonstruktioner.

Mike opsøgte fabrikken når han vidste hun var der, så han kunne lytte med på hendes uudtømmelige viden om tøj og tilskæring. De to blev efterhånden nære venner, og Lilian efterlod ved sin bortgang for 12 år siden, alle de mange vintagemønstre, hovedsageligt fra 1940erne, til Mike. Endnu var der dog ingen konkret plan om at tage disse i brug. Men det skulle snart ændre sig.

Skjorter fra the Seamstress of Bloomsbury

Selvom Bloomsbury har deres hoved-fokus på de skønne kjoler mange af dem i de originale vintage 1940s designs fra Lilian Wells selv, har de også en række vidunderlige skjorter som er perfekte til både nederdel og bukser, og alt efter om man ønsker et mere nutidigt look eller ’gå linen ud’ og bære 100% vintage stil. 

Eva skjorte med bindesløjfe i blå
Vintage skjorte med bindesløjfe i creme
Vintage skjortebluse i rød


Klassiske langærmede skjorter

Der er den helt klassiske langærmede Bonnie, med reverskrave og små skulderlæg som giver det fine vintage flow. Ønsker man endnu mere vintage stil, er der den skønne langærmede skjorte Eva, som udover flotte syninger (smock) ved skuldrene, også har en smuk bindesløjfe foran, hvilket giver skjorten et meget feminint vintage look.

Kortærmede vintage stils skjorter

De kortærmede modeller Jive og Judy er super populære og kan virkelig styles med og til alt. Vi havde længe elsket Jive, som dog var bedst til kvinde med mindre barm, så vi blev henrykte da brandet designede Judy, som med små læg og V-hals passer perfekt til kvinder med større barm.

Vintage skjorte med polka prikker
Rød vintage skjorte
1950er skjorte i sort

manden bag 'The Seamstress of Bloomsbury'

Ikke mindst i kraft af den viden om tilskæring, mønsterkonstruktion, tekstiler osv., som Lilian gav videre til Mike, arbejdede han i mange år med high street fashion, hvor han med stor succes leverede designs til giganter som bl.a. Top Shop, Miss Selfrige og H & M.
For ca 11 år siden solgte Mike sit daværende firma og gennem en vintage entusiast og hattedesigner, stiftede Mike få år senere bekendtskab med Londons swing- og Tea-dance dansemiljø. Han besluttede at det var på tide at hans viden om tilvirkningen af de klassiske 40’er snit skulle omsættes i kjoler

Fokus på 1940’erne 

Brandet The Seamstress of Bloomsbury har focus på stilen fra 1940’erne da de mange skønne vintage mønstre og snit som Mike arvede fra Lilian stammer fra den tid. Pga. den viden hun gav videre til Mike, besluttede han at det ville være sjovt at skabe autentiske reproduktioner af de gamle kjoler til dansemiljøet.   

Moderne med vintage stil

1940’erne er på mange måde ideel og passer både vintage stilen og vores moderne samfund. Under krigen var der rationering på alt, så alt overflødigt blev skåret væk. Lommer, kraver, vidde, længde; alt havde bestemte restriktioner som skulle overholdes. Det betyder at designs fra 1940’erne med få virkemidler er feminine men også enkle i udtrykket, hvilket passer ligeså godt ind i 2021 som i 1941.

The Seamstress of Bloomsbury bliver til

Lilian's smukke designs blev vækket til live igen i starten af 2010'erne og i 2012 startede Mike mærket som han opkaldte efter Lilian; The Seamstress of Bloomsbury. Den første kollektion var beskeden og blev lavet i 3 størrelser og 4 farver til en lille håndfuld kunder, mest fra Londons dansemiljø. 

Inspirationen til vintage kjolerne

Til at starte med var han et en-mands firma, men i dag har han 7 ansatte på kontor og varelager, og talrige produktionssteder i UK, Europa og Asien, og i dag sælger Mike både Lilians samt sine egne smukke vintage designs til butikker verden over.  

Ideerne til de smukke designs kan Mike stadig finde i Lilians modeller, men derudover elsker han at dykke ned 30’er og 40’ernes mode, bl.a. til vintage festivaler, museer og så i swingdans miljøet som han stadig ser som en uudtømmelig inspirationskilde.

Kjoler fra The Seamstress of Bloomsbury 

Som vi har hørt er de smukke kjoler fra The Seamstress of Bloomsbury inspireret af det opblomstrende dansemiljø omkring dansene fra 1930’erne og 1940’erne. Det betyder at de fleste af kjolerne har stor bevægelsesfrihed. Vi har fx den super populære slå-om kjole Peggy som er både flatterende og passer perfekt i enhver vintage garderobe. 


Nyheder fra Bloomsbury 

Derudover har vi fået to nye designs hjem som vi er meget begejstrede for. Pip og Eva. 

Eva er kjoleversionen af den meget populære Eva bindesløjfeskjorte, mens Pip, har utrolig mange smukke vintage detaljer, og smuk perle-prints illusion på ærmer og krave. Pip kjolen har vi fået lavet i grøn eksklusivt til vores Mondo Ladies. 

Vi er sikre på at der blandt de skønne Seamstress of Bloomsbury kjoler er (mindst) en favorit til alle vores kunder. 

Nyhed fra Bloomsbury Pip

Eva kjole fra Seamstress of Bloomsbury med pussy bow
Grøn kjole i 40er stil fra Bloomsbury
Sort kjole fra seamstress of bloomsbury

Crepe de Chine og autentisk vintage print

Bloomsbury er mærket der kæler for detaljerne, og det gør de bestemt også når det drejer sig om stoffet og de skønne unikke prints og mønstre.
Stoffet er viskose i en skøn Crepe de Chine som er blødt og har det smukkeste fald, så det rigtig smigrer figuren. Printet er altid lavet i største kærlighed til den autentiske stil, så alt går op i en større enhed. Om det er feminine blomster buketter som har de helt rigtige vintage farver, eller det forførende prik-mønster med nymåne detalje, du ved bare at designet er helt rigtigt og passer perfekt til stilen.

Bloomsbury slå om kjole

En hyldest til Lilian

Efter mange år i modenindustrien føler Mike i dag den største glæde og taknemmelighed ved at holde traditionen omkring The Seamstress of Bloomsbury i live. 

Mike besluttede at kalde mærket The Seamstress of Bloomsbury som en hyldest til Lilian, hvis konstante råd og vejledning førte til hans succes i tøjindustrien.   

Hvert enkelt stykke tøj fra The Seamstress of Bloomsbury indeholder en lille hyldest til 1940’erne og til ikke mindst til Lilian, den originale Seamstress of Bloomsbury.


Har du fået lyst til at prøve de skønne modeller fra mærket, er vi parate til at svare på dine spørgsmål, og vi glæder os til at vejlede dig i butikken. Selvfølgelig er ’Bloomsbury’ ligesom alt vores andet skønne tøj, også tilgængeligt i webshoppen. Det vil måske være din første 'Bloomsbury'- men bestemt ikke den sidste.

Bedste hilsner

Team Mondo Kaos ❤

Læs mere:

vintage, retro, repro?

Vintage, retro eller repro?


Historien om inklusiv mode og plus sise

Inklusiv model eller plus size?


Swingkjolens historie

Alt om swingkjolen


Ps. Ønsker du at høre nærmere når vi afholder nye arrangementer, starter udsalg, konkurrencer, får nye varer etc.

Så tilmeld dig nyhedsbrevet herunder:

Human score    Trustpilot Stars    number of reviews    Trustpilot Logo