Emmy Design - Svensk strik i Vintage stil 🌸

Emmy Design - Svensk strik i Vintage stil 🌸

I Mondo Kaos er der nogle ting vi bare ved fungerer for alle! En af dem er Emmy Designs cardigans. Selv dem der ikke lige er til cardigans, bliver det når de tager dem på. I Mondo Kaos elsker vi deres tidsløst smukke designs og høje kvalitet, som passer perfekt til vores udvalg af højtaljede retro inspirerede kjoler, jeans, bukser og nederdele. Desuden er vi de eneste der fører Emmys stilsikre design i København, og vi elsker deres pasform samt deres inkluderende syn på kroppe og størrelser. Og ikke mindst deres fokus på en bæredygtig tilvirkning uden overproduktion.

Hvem er Emmy?

Emmy Nilsson blev i 2008 uddannet fra Københavns Mode- og Designskole, og efter to år som freelance designer startede hun mærket Emmy Design. Hun skabte Emmy Design ud fra ønsket om at skabe noget, der kombinerede hendes interesse for historie og vintage tøj med hendes evner som designer. Som rigtig mange af vores brands, startede også Emmy sin kollektion med ikke at kunne finde sig til rette i tidens high-street mode, og en stor kærlighed for vintage tøj. Men Emmy fandt det vanskeligt at købe tøj til sig selv der sad godt, samt var praktisk og fungerede til daglig brug - særligt i det kolde svenske klima.

The Peggy Sue cardigan i purple fra Emmy Design

Om Emmy Design

 I 2010 blev Emmy Design grundlagt som et mærke, der designer og producerer feminint tøj i retro- og vintage stil, særligt inspireret af tiden og moden fra 1930’erne, 1940’erne og 1950'erne. Emmy startede virksomheden op alene, og i 2015 blev hendes søster, Lisa, partner i virksomheden. Lisa har en kandidat i virksomhedsadministration, så det faldt Emmy meget naturligt at spørge hende, om hun ville være en del af virksomheden. Lisa sagde ja, og siden har de to søstre fra Småland videreudviklet Emmy Design i fællesskab. I dag kan man udover i Sverige købe Emmy Design i 12 lande, og endda så langt væk som USA og Australien. Over 50 europæiske retro og vintage butikker fører i dag Emmy Design, og vi forstår godt hvorfor! Faktisk er vi lidt stolte af her i Mondo Kaos at have haft Emmy Design siden 2011, og at føre mærket eksklusivt i København. 


Emmy Designs strik produceres med henblik på miljøpåvirkning altid i begrænsede mængder, på en lille fabrik i Marokko, og det øvrige tøj bliver til på en lille fabrik i Litauen. Og de arbejder naturligvis tæt med disse producenter for at sikre den høje kvalitet, som vi forventer fra Emmy Design. 

Emmy Design er særligt kendte for deres fokus på pasform, og det uanset hvilken kropstype samt størrelse du er. Selvom det er en lille virksomhed, laver de inkluderende tøj i mange størrelser også plussize!  Emmy Design laver årligt to kollektioner en til forår/sommer og en til efterår/vinter. Det gør de ud fra et ønske om høj kvalitet og omtanke for miljøet. De overproducerer ikke, og har tæt samarbejde med produktionsstederne, så de har føling med deres produkter og design, og sikrer sig at disse forbliver i top. Som en del af deres ønske om bæredygtighed er det ekstra vigtigt for Emmy at tøjet holder sæson efter sæson, og dertil er både udførelsen vigtig, men også at designet er tidløst.  

Herunder vil vi beskrive de forskellige modeller af cardigans, som vi fører fra Emmy Design:

"The Ice Skater cardigan" - Emmy Design's signatur cardigan i 100% uld

Fra første øjekast forelskede vi os i dens fantastiske kvalitet samt klassiske, feminine snit. I dag er alle Emmys cardigans skåret over samme snit, hvorfor de er blandt vores mest populære styles blandt vores sortiment i Mondo Kaos. Særligt er de gode til vores højtaljede retro og vintage kjoler, fordi  den er designet med særlig fokus på taljen. Ice Skater cardiganen har let fyldige skuldre, V-udskæring og horisontal kabelstrik som slutter ved taljen. Den korte form, gør at cardiganen ser enkel og elegant ud, hvor de fleste normale cardigans laver en kasseagtig figur, som er uflatterende for de allerfleste kvinder.Vi er mange der nærmest mærker det klø når vi hører ordet "uld". Det er dog ikke tilfældet med denne uld som Emmy's cardigans samt øvrige strik er lavet af. Ulden er nemlig "merceriseret" sådan at den ikke klør, samt er mere slidstærk og dermed kan holde i mange år.

Det er simpelthen en fantastisk cardigan, og de fleste fans nøjes ikke med én!

"Peggy Sue cardigan" fra Emmy Design

Ice Skater cardiganens pendant hedder Peggy Sue, og denne har vi netop fået hjem i 7 skønne farver. Peggy Sue er i en lettere kvalitets strik i 100% merino-uld med hulmønster. Denne er den perfekte cardigan at have med på de kølige sommeraftener, eller den kan gennemknappes og bruges som striktrøje. Den har naturligvis stadigvæk den skønne feminine pasform, som er perfekt til over sommerkjolerne, eller sammen med en nederdel eller et par bukser.  Pegge Sue cardiganen findes i forår/ sommerkollektionen 2020 i farverne rød, marineblå, grøn, cream, lilla, støvet blå og lavendel.

Peggy Sue cardigan i grøn fra Emmy Design
Peggy Sue cardigan i creme fra Emmy Design
Peggy Sue cardigan i nawvy blå fra Emmy Design
Peggy Sue cardigan i rød fra Emmy Design
Peggy Sue cardigan i lys lilla fra Emmy Design
Smuk lilla Peggy Sue Cardigan fra Emmy Design

"Suzie Q Cardigan" - En ’gammel’ kending vender tilbage

 Susie Q. cardigan’en er tilbage i forår/ sommer-kollektionen. Som Emmys andre cardigans har Susie Q selvfølgelig også signatur-silhuetten i taljelængde, og let puf ved skuldrende, også har den et smukt bladmønster. Cardigan’en er i en skøn hypoallergen bomuldsblanding bestående af 50% bomuld og 50% modal. Modal fibre er meget bløde, falder smukt, og så har de en glat skinnende finish. Desuden fnuldrer Model væsentlig mindre end bomuld, hvilket gør at din bomulds-cardigan vil se ny og fin ud meget længe. 
Susie Q føres i koral farvet & senneps-gul.

Suzie Q cardigan fra Emmy Design i koral farvet bomulds mix


Suzie Q cardigan fra Emmy Design i senneps gul bomulds mix

"The Delightful Daytime Cardigan - En ny klassiker

The Delightful Daytime cardigan er kommet for at blive, og den er nu en fast del af både forår/ sommer samt efterår/ vinter-kollektionerne. Det er en let og alsidig cardigan i 100% uld. Den er skøn hele året; om sommeren til at have over sig på kølige sommer-aftener, og som bluse til et par jeans, bukser eller nederdel om vinteren. Den er perfekt til en smuk sommerkjole, og den er endda elegant nok til at bruges til sommerens fester. The Delightful Daytime cardigan er, som alle Emmy Design cardigans, kort så der er fokus på taljen.

The Delightful Daytime Cardigan kommer på lager ca. 10 April 2020, men kan allerede nu forud bestilles.

The delightful daytime cardigan fra Emmy Design i lys blå
The delightful daytime cardigan fra Emmy Design i sort
The delightful daytime cardigan fra Emmy Design i creme

Emmys stil er ikke til at tage fejl og vi håber at du har fået inspiration til at finde netop din nye yndlings cardigan.

Kærlig hilsen Team Mondo Kaos


Læs mere på Bloggen:


Jeans – Freddies Of Pinewood & Lady K Loves

Jeans – Freddies Of Pinewood & Lady K Loves ❤️Miss L Fire Forår/ Sommer 2020 – Farveglæde, kvalitet og vintageinspiration 🌸

Miss L Fire Forår/ Sommer 2020 – Farveglæde, kvalitet og vintageinspiration 🌸Kvindernes Internationale kampdag 2020

Kvindernes Internationale kampdag 2020❤️NYHEDSBREV:

Ønsker du at høre nærmere når vi afholder nye arrangementer, starter udsalg, konkurrencer, får nye varer etc.

Så tilmeld dig nyhedsbrevet herunder:Kommentar