Jeans – Freddies Of Pinewood & Lady K Loves ❤️

Noget den moderne og retro garderoben har 100% tilfælles er jeans! I dag er det utænkeligt at gå på gaden og ikke støde på nogen som går i jeans - de er blevet en basic i modebilledet. Den er en neutral underdel, som vi kan bruge til alle lejligheder, ved at style overdelen op eller ned. Men sådan har det langtfra altid været.

Denim (jeans) oprindelse er USA hvor Levi Strauss i 1870’erne begyndte produktionen af denim arbejdertøj, i form af bukser med den kendte dobbeltsyning og kobber nitter for ekstra holdbarhed.

Det var på daværende tidspunkt tænkt som tøj til det hårde og slidsomme arbejde i minerne, og til cowboys på de amerikanske ranches. 
Det er svært at forestille sig andet tøj fra 1870’erne, som vi med lethed kunne bære i dag, uden at skille os væsentlig ud fra mængden. Forestil Jer krinoliner, korsetter (til mænd og kvinder) og gulvlange arbejderkjoler i hør.

Lady Levi’s – den første jeans til kvinder

Selvom jeans blev ’opfundet’ tilbage i 1870’erne, var det ikke før i 1934, at kvinderne fik deres første par jeans. Dette var stadig arbejder tøj, lavet til det hårde arbejde på de amerikanske ’ranches’. Levi Strauss havde set at hårdtarbejdende kvinder lånte deres mænds og brødres jeans, og forstået at tiden var inde til at designe jeans specifikt med kvinder i tankerne. Derfor blev Lady Levi’s modellen 701 født.

Det var stadig en chokerende ting at se kvinde i bukser, specielt endda jeans med knaplukning fortil. Selvom Vogue faktisk havde en artikel om jeans og fritidstøj i 1930erne, var det først i 1940’erne, under anden verdenskrig, at jeans til kvinder blev populære, og mere standardiseret som arbejdstøj på fabrikker. Vi tænker måske på "Rosie the Riveter", og de fabriksarbejdende kvinder der producerede til krigsindsatsen, blev også kaldt "Rosies". Når vi ser billeder fra fabrikker som fremstillede ammunition, fly, tanke og skibe bærer disse kvinder oftest jeans og denim buksedragter.

Jeans fra Freddies of Pinewood

Engelske Phil & Jo der begge har en forkærlighed for jeans fra 1940'er - 1950'erne slog sig sammen både privat og forretningsmæssigt, og grundlagde i 1999 Freddies of Pinewood.

Jeanies Jeans er en rigtig 50’er model i 100% bomuld, altså uden stræk. Til gengæld med den skønneste pasform, blødhed og holdbarhed. Denne model er højtaljet med slanke ben, store front lommer og perfekt til opsmøg. De lukkes i siden.


Grease Monkey buksedragten fra Freddies Of Pinewood er designet ud fra et autentisk snitmønster fra 1943, og har alle de detaljer man forbinder med en buksedragt fra den tid, samtidig med at den virker tidløs pga den skønne feminine pasform.

Soo Z Q modellen er den mere slack-agtige model, i 50’er stil med lynlås i siden, og slanke ben. Igen er stoffet 100% blødt bomuld, og giver dermed den ønskede ægte vintage følelse. Disse jeans er perfekte til skjorter som fx dem fra The Seamstress of Bloomsbury.

Jeanies Jeans Fra Freddies Of Pinewood

Jeanies Jeans Fra Freddies Of Pinewood

Grease Monkey Buksedragt fra Freddies Of Pinewood

Grease Monkey buksedragt fra Freddies Of Pinewood

Freddies Of Pinewood So Q jeans

So Z Q Jeans fra Freddies Of Pinewood

1950’ernes ungdoms oprør

I 1950erne bliver jeans til teenage populær kultur takket være skuespillere som James Dean i "Vildt Blod" (Rebel without a Cause) og Marilyn Monroe i "The Misfits". Faktisk skulle Vildt Blod have været en sort hvid film, man da man besluttede at dreje filmen i farver, farvede man de blå Lee jeans endnu mere blå, så de blev endnu mere iøjnefaldende som symbolet på hans rebelskhed. Men også andre ikoner såsom Marlon Brando og Elvis Presley, der selv voksede op på en gård, gjorde deres til at jeans blev et symbol på ungdomsoprør.

Jeans på Catwalken

 Mens jeans fra før 60’erne skulle passe den enkelte i stil og form, har et højt indhold af stretch selvfølgelig den fordel at det passer stort set alle uanset kropstype. Stoffet i mange moderne jeans er blevet tyndere og har mistet sin slidstærke karakter, det som oprindeligt gjorde dem så populære og unikke.

I 1970’erne kom jeans i modebilledet, og i 1976 designede Calvin Klein for første gang i modehistorien jeans til catwalken. Det var først i 1980’erne at der for alvor kom stretch i denim, og først i 1990’erne at dette blev standard brug med slim fit snit, der som vi nærmede os 00’erne og begyndelsen af de nye årtusind, skulle sidde langt under taljen.

1990’erne var årtiet hvor de fleste modehuse, Dolce et Gabbana, Versace, Dior etc fik deres eget jeans mærke.
 Stretch er det der stilistisk adskiller tidligere jeans fra nutidens.

Jeans blev forbudt i teatre, restauranter, på skoler samt andre offentlige institutioner, hvilket kun yderligere forstærkede deres image som værende for ’de vilde unge’. 1960’erne tog ungdoms- og rock kulturen jeans yderligere til sig, og jeans vandt frem som beklædnings genstand i hele den vestlige verden.

Jeans fra Lady K Loves

Lady K Loves laver deres jeans i det slidstærke denim, men tilføjer en smule stretch for et behageligt moderne fit - det bedste af to verdner! Brandet tager udgangspunkt i 1950’ernes Rock ’N’ Roll og derudover arbejder Lady K Loves mod at være et bæredygtigt og socialt ansvarligt brand. På deres indiske fabrikker, arbejder udelukkende kvinder. De bruger bæredygtige farvestoffer og lokalt produceret bomuld. De arbejder også i lokalsamfundet for at sikre, at de har et sundt personale og passer på miljøet. Jeans stoffet importeres til England, hvor mænd og kvinder færdiggør jeansene.


Lady K Loves Jeans

Vi fører modellerne Classic, Polly og Le Wild.

Le Wild modellen er en rigtig 50’er western denim. Den har høj talje med let brede lige ben, og så lukkes den på bedste vintage manér i siden. Le Wild er en klassisk boot cut, som altså har plads til støvler inden under, og er virkelig den perfekte vintage jeans. Den har en smule stretch for moderne komfort. Sammen med Frida støvlerne fra Miss L Fire, skaber du virkelig et smukt retroinspireret look.


Classic modellen er Lady K Loves helt klassiske model med høj talje og slanke ben, der passer i størrelsesforhold hofte og talje, baseret på mål fra deres kunder fra Lady K Loves Facebook side. Denne jeans sidder mere til, og er ideel til opsmøg forneden for det perfekte pin-up 50’er look. Denne stil er særlig skøn sammen med vores Mondo Kaos T-shirt eller vores skjorter med "Pussy Bow" fx. Estelle fra Heart Of Haute. Du kan også vove dig ud i det ægte 50’er greaser look, med at binde skjorten på maven fx. vores skjorter fra Very Cherry er velegnet til dette.

Polly modellen er den samme som Classic, men er designet til den mere petit kvinde, dvs. at den har lavere "rise" samt benlængde.

Le Wild denim jeans Lady K Loves

Le Wild Jeans fra Lady K Loves

Classic 1950'er Denim Jeans fra Lady K Loves

Classic Jeans fra Lady K Loves

Lady K Loves Polly Jeans for petite girls

Polly Jeans fra Lady K Loves

Vi håber at du som læser blev lidt klogere på historien bag, samt vores sortiment af Jeans. Har du yderligere spørgsmål besvarer vi dem gerne hvis du skriver til shop@mondokaos.dk.

Kh Team Mondo Kaos ❤️


Læs Mere ❤️

Miss L Fire Forår/ Sommer 2020 🌸

Miss L Fire Forår/ Sommer 2020🌸Kvindernes Internationale kampdag 2020

Kvindernes Internationale kampdag 2020 ❤️Mød Mondo Kaos grundlægger Ditte Lindemose

Mød Mondo Kaos' grundlægger Ditte
NYHEDSBREV:

Ps. Ønsker du at høre nærmere når vi afholder nye arrangementer, starter udsalg, konkurrencer, får nye varer etc.

Så tilmeld dig nyhedsbrevet herunder:


Kommenter