Sommerkjoler hos Mondo Kaos

Vintage stils sommerkjoler

Vi har herhjemme allerede fornemmet suset af sommer et par udvalgte dage. Temperaturen sneg sig forsigtigt over de 20 grader og vi kan mærke hvordan vi bliver lettere, som om den tunge vinterfrakke som nu kan pakkes væk, vejede tungere på flere måder end en. Vi kan atter sidde ude og drikke iskaffe eller mødes med nogle venner til et glas vin, og lige om lidt er det tid til sommerkjoler.

Vi får selvfølgelig masser af skønne sommerkjoler i butikken, men lad os først se på nogle at de flotte sommerkjoler gennem tiden, og se på hvad vores vidunderlige vintage brands har ladet sig inspirere af. 


Vintage sommerkjoler fra 1940erne

De fleste sommerkjoler fra 1940erne har den skønne A-form. De er umiddelbart lidt mindre flashy end 1950ernes sommerkjole, men de opstod også i en tid hvor det praktiske var i højsædet. Da krigen nærmede sig, skiftede kvindernes roller og kjolerne gik fra at være ultra feminine til at være mere praktiske. Kjolerne blev forkortet til knæet for at spare på stoffet og så var 1940erns kjoler nemmere at arbejde i. 


1940er sommerkjolens kendetegn


De fleste sommerkjoler fra 1940'erne har den skønne A-form. De er umiddelbart lidt mindre flashy end 1950ernes sommerkjole, men de opstod også i en tid hvor det praktiske var i højsædet. Da krigen nærmede sig, skiftede kvindernes roller og kjolerne gik fra at være ultra feminine til at være mere praktiske. Kjolerne blev forkortet til knæet for at spare på stoffet og så var 1940erns kjoler nemmere at arbejde i.

I 1940ernes sommerkjoler ser man gerne de småblomstrede mønstre, og stoffer som bomuld og let rayon/ viskose, også havde 1940ernes kjole typisk bælter til. 

Skjortekjole og slåom kjole

Vi har allerede sagt at Aline kjolen var den altdominerende stil til alle kjoler i 1940erne, men to skønne designs kom frem særligt i 1940erne, det var skjortekjolen og slåom kjolen. Begge to perfekte som symbol for alt hvad en kjole skulle være i 1940erne; feminin, enkel, praktisk og frem for alt alsidig. 


Vi har fået flere skønne skjortekjoler hjem fra Very Cherry, fx den sart lilla blomstrede kjole, eller en super alsidig lys denim kjole lige til at hoppe i, i stedet for jeans. Og så har vi selvfølgelig den super populære slåom kjole fra The Seamstress Of Bloomsbury. Denne er den perfekte sommerkjole da den er let og luftig, og vejer og fylder stort set intet i tasken.

Aline Sommerkjoler.

Vi har naturligvis altid et væld af skønne 40er inspirerede Aline kjoler såsom vores bestsellers Ava eller Grable kjolerne fra The House Of Foxy

Som en nyhed har vi fået bestseller kjolen Grable hjem i det nye fine violet-blomster print med en navy blå underdel, og Ava kjolen har vi fået i nogle fine 40’er stils blomsterprint, som er mere diskrete end dem vi ser i 1950’erne. Er du ikke til blomster print, har vi selvfølgelig også et udvalg af ensfarvede Ava kjoler bl.a. den fine turkise som er super flot til sommeren.

Vintage stil sommerkjoler fra 1950erne


I slutningen af 1940erne udkom Diors New Look, og med det 1950ernes fremherskende kjoledesign! 1950erne swingkjoler er essensen af en vintage sommerkjole. Man kan selvfølgelig bære langærmede swingkjoler hele året, men ingen anden kjole kan se så sommerlig ud som den.

1950ernes kjole skal ses som modsvar på al det praktiske og på rationering og restriktionerne på brug af stof. Samtidig fejrede man det feminine på en ny måde, timeglasformen kunne slet ikke blive udtalt nok.

Swingkjolerne egnede sig fremragende til sommerkjoler, med deres luftige skørt. Swingkjolerne kunne have et lille ærme, såkaldt ’cap sleeve’, men var oftest enten med stropper, en fiks krave som gjorde det ud for stropper, eller helt uden ærmer, skåret lige på skuldrene. 

Udskæringerne var dybere end i 1940erne, eller den nye smarte bådudskæring. 


Stoffer og store mønstre i 1950erne

Nye syntetiske stoffer var blevet opfundet, og da de var nemmere at holde end naturlige materialer, var en del stoffer blandingsprodukter. Dog var bomuld også stort i 1950erne. 

Pastelfarver var det helt store til 1950ernes sommerkjoler, blomster var in, men modsat 40’ernes små blomster, skulle 50ernes blomster var store og i kraftige farver. Abstrakte mønstre og såkaldt novelty var også super hot. Tænk fx den berømte puddelkjole. Og gingham tern og polka prikker var slet ikke til at komme uden om.

Sommerkjoler i vintage stil inspireret af 1950erne

Vi har selvfølgelig også taget skønne swingkjoler hjem i sommerlook. Vi vil ikke snyde Jer for både polka prikker, blomster og pasteller.

Se bare de skønne pasteller fra fx Zoe Vine, samt de klassiske Milan kjoler fra Heart Of Haute i et enkelt stilrent vintage design. 


Fra Unique Vintage har vi smukke nye swingkjoler, både rigtige sommerkjoler som bindes med stropper på skuldrene og de ¾ ærmede til køligere dage. Og lige i 1950'ernes ånd har vi fået kjoler i både prikker & blomster print. 

Product not found. Have you uploaded products to your store?
Product not found. Have you uploaded products to your store?

Hvilken sommerkjole passer mig?

Med det store udvalg i vintage stils sommerkjoler, hvilken sommerkjole passer mig og min vintage sommer garderobe? Du kan overveje hvilken kjolefacon du plejer at føle dig bedst tilpas i, også kan du på vores nye hjemmeside faktisk søge på lige netop den kategori. Du kan selvfølgelig også søge på farver, blomster eller prikker hvis det er der tiltaler dig. 

Hvis du har tid og muligvis anbefaler vi altid at du kigger forbi, så kan vi vejlede dig, og måske vise dig en ny stil du ikke havde tænkt på før. Vi er eksperter i at finde lige det snit som klæder dig, så du finder lige den sommerkjole som du kommer til at bruge hele sommeren igennem.


Varmeste hilsner,

Team Mondo Kaos


Læs tidligere Blogposts

The Seamstress Of Bloomsbury

The Seamstress of Bloomsbury, er så meget en del af Mondo Kaos at vi i daglig tale bruger ’kælenavnet’ Bloomsbury...

Vintage, Retro & Repro?

Når vi betegner vores tøj og kjoler som vintage, så er det jo ud fra at vores kunder omtaler tøjet sådan...

Vores Guide til Cocktailkjoler.

Her i Mondo Kaos har vi altid masser af kjoler, og derfor har vi selvfølgelig også masser af vintage inspirerede cocktailkjoler...