Vintage basics til arbejds påklædningen

Tilbage til hverdagen - back to basics

Vi her i Mondo Kaos har nydt sommeren, og håber at I alle sammen har haft en skøn sommerferie med masser af afslapning og oplevelser. 

Det kan være hårdt at starte op igen, især nu hvor mange af os har arbejdet meget hjemmefra det sidste års tid, og dermed skal omstille sig til en mere normal hverdag.

Måske skal man også igen til at tænke mere på hvad man tager på af tøj. Hvordan ser din garderobe overhovedet ud efter nedlukningen? Gik du meget i vintage stils tøj før, eller er du måske relativt ny til stilen?

Her kommer lidt tips til en god garderobe til arbejdet.

Hvad er mine vintage stils basics?

Det er altid godt med basics i garderoben, den type tøj du kan have på til alle lejligheder, og som nemt lader sig kombinere med dit andet tøj.


Dine vintage basics kan du nemt style og det er dem du griber til igen og igen. Basics bliver altid beskrevet som neutrale, men dine b
asics behøver ikke nødvendigvis at være ensfarvede eller neutrale. Hvis du fx. ikke er til navy og beige er det jo heller ikke dine basic farver. 

Tag i stedet og se godt på din garderobe og se hvilke farver der går igen, og især hvilket tøj du går allermest med.

Er den en skjorte, nederdel, kjole eller bukser? Og hvorfor lige dem?

Du kan også tænke på hvordan du oftest sætter dit tøj sammen. Fx. kan det være fint med et hverdagsoutfit som består af en tætsiddende del og en mere løstsiddende del. Det kunne fx. være en nogle af vores skjorter som er uden stræk, men som selvfølgelig er taljerede, og en pencil nederdel eller et par jeans som Carina bærer det på billedet til højre. Eller det kunne være en tætsiddende overdel som en strik eller jersey bluse eller Estelle skjorten sammen med en swingnederdel eller et par af de flotte swingbukser.

Hvad er mine basic farver?


Hvordan har du det bedst? 

Kan du bedst lide ensfarvede og lidt neutrale sæt til arbejde og hverdag, eller kunne du også tænke dig at (begynde at) bruge flere dristige farvekombinationer?

Her kan du selvfølgelig starte med dine yndlingsfarver, og så matche dem med en rigtig god farve. Som Nanna der her har taget et klassisk sæt bestående af Estelle skjorte og pencil nederdel, og givet det et ekstra pift ved at vælge de to skønne sekundærfarver lilla og grøn.vælg dine basic vintage stils skjorter


En skjorte er ikke bare en skjorte. Vi har rigtig mange forskellige vintage stils skjorter, som egner sig virkelig godt til et hurtigt hverdags vintage outfit, og snittet er selvfølgelig lidt forskelligt alt afhængigt af hvilken model du vælger. Derfor vil der også være en som er perfekt til at blive netop din vintage basic skjorte. Alle vores vintage stils skjorter er naturligvis feminine og taljerede, men derudover er der nogle som er bedre til den store eller mindre barm, og så er smag selvfølgelig også forskellig.

Nogle af vores mest elskede skjorter er Judy skjorten fra Bloomsbury, Poppy fra The House of Foxy og Estelle skjorten fra Heart of Haute. Alle findes i rigtig mange farver og mønstre. Estelle skjorten er en lidt anderledes basic i det den har en iøjnefaldende bindesløjfe, og skjorten fås i kraftige farver og mønstre. Men den bløde bomuld og det flatterende snit gør den nem at gribe ud efter, og den giver hurtigt et pift til dine ensfarvede underdele.

Nedenfor ser du et par nye klassiske basic, nemlig sweetheart skjorten og lacey blouse som allerede er blevet Mondo Kaos favoritter.

Basic vintage stils nederdele


Hvis du vil sætte gode vintage stils sæt sammen til arbejdet, kan du som udgangspunkt have en mere figurbetonet del og en løsere del. På den måde får du et smukt helstøbt vintage look.

Af basic nederdele kan du fx vælge en pencil nederdel i en farve der matcher dine yndlingsskjorter og bluser. Hvis du er mere til tætsiddende bluser og strik kan du også vælge en af de skønne swingnederdele.

Selvom det ikke lyder som hverdagstøj, har vores mininederdele en rigtig god længde, så de er faktisk yderst komfortable, både på cyklen og på jobbet.

Vintage stils bukser


Hvis du hører til typen der bare synes at en hverdag med bukser  er det nemmeste, men stadig gerne vil dyrke vintage looket, kan du nemt gøre det med vores udvalg af vintage stils bukser. De smukke sailor- og swingbukser er både super behagelige og rigtig velegnet til job og hverdag.


Vi har også et godt udvalg af vintage stils jeans. Forskellen på disse og de almindelige jeans i butikkerne, er at disse er lavet ud fra klassiske vintage designs, så de er både højtaljede og følger den kvindelige krop, ikke den moderigtige krop.Hvad er en basic vintage kjole?


Det kan også være at du er ude efter en basic kjole i vintage stil, som er enkel i snittet, let at bære og ikke er al for anderledes. En kjole som du både kan style i klassisk vintage stil, men også kan tone ned efter behov.

Så synes vi, at du skal prøve fx, slåom kjolen fra Bloomsbury som har en masse skønne vintage detaljer, men også er tidløs i sit udtryk, og nemt kan bæres sammen med mere moderne sko eller cardigans.

En skjortekjole fx. fra The House of Foxy eller Very Cherry er også en rigtig god basic. Skjortekjolen føles netop som både en skjorte og en kjole, hvilket gør den lidt mere uformel, og derfor fin til en arbejdssituation og i hverdagen.

Mondo Kaos ekstra tips

Når du har styr på skjorter, bukser, nederdele og kjoler, kan du igen se på farverne. Er de alle til den neutrale side, eller er der mange kraftige farver? Hvis det er det første, altså mange neutrale farver, er de jo nemme at kombinere, men synes du der mangler lidt fest og farver? Så kan du fx. tilføje en cardigan fra Emmy Design i en stærk farve, du kan også vælge en turban eller en baret i en kraftig farve. Eller selvfølgelig sko og støvler!
Omvendt, hvis du altid vælger det mest spraglede og farverige tøj du kan finde, så kan en ensfarvet neutral cardigan, jakke, fodtøj og/ eller hovedbeklædning være med til at samle dit look, og give det et mere stilrent udtryk, som måske egner sig bedre til dit arbejde.
Det kan også være en stor hjælp at tage billeder af de outfits man er glad for og gemme dem i et arkiv på mobilen, hvis man en dag ikke synes at man har noget tøj at tage på kan man se på billederne og hurtig finde det rigtige tøj. Eller tage polaroid billeder og hænge dem op på klædeskabet til inspiration. 

Vi er altid glæde for at hjælpe dig yderligere i butikken med at finde lige netop det vintage stils look som passer dig. Vi ved at der ikke kun er én rigtig måde, men lige så mange rigtige måder som der er kvinder, så kig forbi og se vores skønne udvalg af vintage stils tøj.

Læs tidligere Blogposts

Moden på Rivieraen

Stilen var løse badekåbe agtige jakker/kjoler, bredbenede såkaldte ’pyjamas’ bukser og små soltoppe, tilhørende en stråhat til at give skygge

Vintage, Retro & Repro?

Når vi betegner vores tøj og kjoler som vintage, så er det jo ud fra at vores kunder omtaler tøjet sådan...

Moden i 1950'erne

Moden i 50'erne fortsatte med at hylde de bløde, feminine former. Det var også i dette årti at timeglas-silhuetten, som Christian Dior i 1947 havde genskabt