Hverdag med vintage stil - Mor & Datter fortæller

Mød Denize & Vivi

Kundeportrætterne er en inspiration til alle vores kunder. I dag er det Denize og hendes mor Vivi der fortæller om hvordan de fandt frem til Mondo Kaos og vintage stilen, og hvad der inspirerer dem. Denize giver også et par gode tips til hvordan man kan klæde sig i vintage stilen, selv i en travl hverdag med barn og arbejde/ uddannelse. Og fra mor Vivi, får vi skønne tips fra en pro, som selv har haft sit eget tøjdesign firma.

Navn: Denize Thejl, 32 år, pt på barsel - tidligere uddannet og arbejdet som tandplejer men skiftet kurs og ved at uddanne mig til folkeskolelærer (matematik-natur/teknologi-billedkunst).

Vivi Theil, 62 år, job indenfor smykkebranchen - tidligere i 80’erne tøjdesigner med eget firma i Aarhus under navnet ”Vivi Theil design”.


Hvor længe har du været kunde?

Helt præcis siden d. 18. maj 2019, hvor jeg købte min første kjole fra Unique Vintage i navy med hvide prikker fysisk i butikken. Det var på en udflugt til KBH i anledning af et familiebesøg. Jeg havde dog længe haft lange øjne efter Jeres tøj på Jeres webshop, men som bosiddende i Jylland lå butikken langt væk. 

Lige siden har vi (min mor og jeg) nydt meget af shopping på Jeres webshop - som er en lige så god og anbefalelsesværdig oplevelse, som det var fysisk i butikken.Denize og mor Vivi i Mondo Kaos efter første besøg.

Hvordan fandt du frem til butikken, Mondo Kaos?


I forbindelse med at jeg ledte efter repro tøj på nettet for at undersøge udvalget i Danmark. Jeg var inspireret af et computerspil, som jeg elsker, i stilen fra 1950’erne. Nu manglede jeg bare at finde en butik med lignende tøj. 

Jeg blev hurtig forelsket i Jeres udvalg - specielt kjolerne (jeg er STOR kjole fan) - og fik sidenhen ligeledes min mor til at forelske sig i Jeres udvalg (jeg talte vist ret meget om Jer 😉 ). Hun er også meget fan af kjolerne.


Herover: Vivi i yndlingskjolen fra The Pretty Dress, kataloget fra Vivis firma (fra 1980erne-start 90'erne), Denize i rød Stop Staring kjole.

Tidsløse klassikere og 'sød kundeservice'

Hvad betyder allermest for dig når du handler i Mondo kaos?

Der er flere ting - og det er en kombination heraf: Jeres smukke udvalg af feminine og gode kvalitets kjoler i repro stil, jeres exceptionelle søde og ultra hurtige kundeservice, samt I tænker over klima/miljø belastningen. Det betyder meget for mig at købe noget tøj, som er ”tidløse” klassikere og som kan holde længe.


For min mor handler det om Jeres service, kvaliteten af tøjet, følelsen af at være feminin og kvindelig som ”in the old days”, hvor den kvindelig figur blev fremhævet - dette savner hun i nutidens tøjmode. Ligeledes en årsag til at hun selv i 80’erne begyndte at designe og sælge tøj i DK og omverden med fokus på, at tøjet skulle passe til kvinden og ikke omvendt, og med god kundeservice i fokus.


Hvad er det bedste ved Mondo Kaos?

Vi er begge enige om, at I har et usædvanlig smukt udvalg, som man ikke ser andre steder. I er en ”ener” i tøjbranchen.


Har du et styling tip eller andet du vil give til nye kunder?

Jeg synes personligt, at det vigtigste er at acceptere og være glad for sig selv - præcis som man er - og hertil kun gå i tøj, som man føler sig fantastisk i. Det smukkeste er en glad kvinde, der hviler i sig selv. Jeg arbejder selv herpå.

Ligeledes hvis man går ”all in” på noget, så gør det hele forskellen. Fx. med en rød læbestift, neglelak, opsat hår, accessories, kjole og sko mv. 

Denize' bedste tips til vintage styling i hverdagen


Men personligt synes jeg dælme, at det kan være svært i dagens Danmark med familie, job/uddannelse mv. Noget jeg for nylig har gjort, for at gøre dette lidt lettere for mig selv, er, at sætte alt mit tøj i sæt - fx en nederdel og en top (evt. 2 toppe hvis man ikke kan vælge) - således er det nemt og hurtigt at finde frem, når man fx har en lille krudtugle rendende rundt om benene på en kl. 05 om morgenen ❤️ Det har hjulpet mig meget. 

Ligeledes gør det, at man undgår unødvendige køb, således har man nemlig et overblik over, hvad man har og hvad man mangler af tøjdel eller accessoires - eller noget helt nyt, som man intet har noget af.

Kundeanmeldelser og SoMe

Til nye kunder i butikken, der finder jeg kundeanmeldelserne og jeres daglige inspirations billeder på Instagram/Facebook skønne til at lade sig inspirere af. Jeg har selv ladet mig inspirere meget heraf - så det er et godt sted at starte med at lade sig få nye idéer til styling, som man måske ikke selv lige have tænkt på. Fx. var jeg personligt skeptisk over at prøve swingkjoler, fordi jeg var bange for, at det ikke ville klæde mig, men når jeg så andre kvinder, der mindede om mig selv i kropsfigur, så fik jeg modet til at prøve det - og jeg har ikke fortrudt det 😊 Og jeg har ligeledes turde sætte lidt flere farver sammen, end jeg før ville have gjort.

Vivis bedste tips

Min mors stylings tips er at starte med at vælge en kjole og købe fx. en cardigan hertil. Herefter kan du fx finde en skjorte og nederdel/buks, der ligeledes kan bruges til cardiganen. Derved har du flere sæt, der passer sammen, og som du kan mikse på kryds og tværs. Accessoires kan herefter pifte det op eller ned, alt efter lejligheden det skal bruges til. Når du fremadrettet køber noget nyt tøj, kan du supplere det nye tøj med de tidligere sæt, så du hele tiden føler, at du har nogle nye tøjsæt at vælge imellem.

Vi er vilde med Denize' og Vivis styling tips som gør garderoben mere overskuelig, og giver gode ideer til hvordan man starter sin vintage stils garderobe, og ikke mindst bygger en garderobe op så man får mest muligt ud af den. En kæmpe tak!  Også en særlig tak for at få lov at få et kig på Vivis kreationer fra tidligere, og vi er stolte af at være sluppet gennem nåleøjet hos en rigtig tøj-feinschmecker.

Vi synes det var herligt at få chancen til at 'møde' Denize og Vivi og at lære dem bedre at kende, tak for de smukke billeder, de altid fantastiske produkt anmeldelser samt for dette inspirerende portræt.


Mvh,


Team Mondo Kaos 


Læs tidligere Blogposts

Guide til kropstype

Hvordan klæder jeg mig bedst efter min kropstype? Tag vores test, og bliv klogere på hvilken type vintage stils tøj som klæder netop dig. 

Bæredygtighed

Miljø og bæredygtighed er på alles læber, og skal ifølge os også være det, da tøjindustrien udgør den fjerdestørste miljøbelastning i Europa. Fast Fashion...

Stines sommertips

Siden sommeren 2018 har jeg følt mig som en ny kvinde! Hver evig eneste sommer siden jeg blev teenager og fik et par gode lårbasser, har jeg enten...