Forårsnyheder fra Palava

Forårsnyheder fra Palava

Vi elsker vores forårsnyheder, de sprudler altid af liv i form af mønstre og farver. De melder lysere og varmere tider, mens vi stadig hyller os i lune sweatre og skutter os, mens vi varmer fingrene på to-go kaffens papkrus.
Selvom alle vores vintage stil brands har dejlige sæsonnyheder, er Palava et af de mærker, som med deres finurlighed og legesyge på deres egne skønne måde kommer foråret i møde. 

Palavas fine mønstre og feminine vintage snit, er helt vidunderlige, og vi ved at man skal være hurtig ved tasterne for at sikre sig sin yndlings Palava, fx flyver tigerdyrene afsted som havde de vinger i stedet for poter.

Vintages stils kjole med æbleblomster

PALAVA - unikke novelty prints

Her i Mondo Kaos er vi vilde med det unikke novelty print som man bestemt ikke ser magen til andre steder. Palava formår igen og igen at skabe fine og smukke broderier med stor kærlighed til deres motiver, hvad enten det planter, dyr eller mennesker der bliver portrætteret. 

Det er noget for enhver stil, både dyr og blomster, og mønstre til dem der bare vil have lidt mere knald på farverne.

Deres strik er altid ventet med spænding og udløser stor begejstring hos både os og vores kunder, som ikke kan få nok af den skønne kvalitet og de fantastiske farver og broderier. Strikken er så alsidig og kan bæres med alt, hvad enten det drejer sig om et par jeans eller et ægte vintage outfit.

Cardigans med stort rygbroderi

Vi får tre forskellige cardigans hjem i den skønne økologiske bomuld med de smukkeste rygbroderier. Først er der papegøjetrøjen. Cardiganen er en smuk klar, næsten turkisblå farve med en råhvid rib med koralfarvet bort. Papegøjen har udslåede vinger og er i koralfarvet og lys blå, med en smule kontrasterende grøn. Denne er perfekt sammen med dine neutrale underdele, hvor den virkelig lyser op.

Vintage stils tiger cardigan

Tigeren er med beige og navy, holdt i mere neutrale farver. Ned langs ærmerne er der et smukt rudemønster, og bagpå den smukke tiger som bryder det neutrale med sine orange og rustfarvede nuancer. Denne cardigan kan nemt kombineres med både de beige og navy farver, såvel som kraftigere farver.

Påfugle broderi

Den sidste trøje har et meget smukt rygbroderi af en påfugl med fuldt udslået fjerpragt. De fascinerende påfuglefjer står i skøn kontrast til cardiganens bundfarve i koral. Den lille bort i navy, gør det ideelt at kombinere denne med fx en nederdel i rød eller navy, eller et par vidde bukser.

KOralfarvet cradigan med påfugl
Cardigan i strik med tiger
Cardigan med papegøje broderi

Palava – familie ejet vintage design 

Palava er en lille familieejet virksomhed baseret i London, med udgangspunkt i designeren Bryonys skønne fantasifulde mønstre og prints. 

1950er novelty 

Palava står for vintage stil tilsat et drys britisk skæmteful charme, og tøjet tager udgangspunkt i klassiske vintage snit. Inspireret af vintage designs kreerer Bryony også de karakteristiske og fantasifulde prints og broderier som er kendetegnende for Palava.
Til nye ideer lader Bryony sig gerne inspirere af 1950’ernes vintage novelty prints, og temaer som musik og dans, ligesom af flora og fauna i form af smukke dyre- og bladprints.

Vintage stils mønstre fra Palava 

Scallop mønster og bindesløjfe

I år har vi fået to virkelig smukke strikbluser hjem, med mønstre som var meget brugt i 1930’erne og 1940’ernes strik. Den ene har det berømte ’scallop’ (muslinge) mønster, i fine buer i støvet grøn og beige. Den anden har et vinkelmønster i ’chevron’ stil. 

Kortærmet vintage stils strik

Ligeledes med det smukke ’scallop’/ buemønster, men uden sløjfedetalje er de to kortærmede bluser i hhv. koralfarvet og lys blå. De er højhalsede og har derved en klassisk vintage strikform. 

Begge bluser har ¾ lange ærmer, en rib i råhvid og en smuk bindedetalje, som man også finder den i vintage strik. Den sidste kortærmede bluse er i bølgede striber i koral, turkisblå og beige. Palavas trøjer i skønne mønstre er et stort hit i butikken, og de kan med deres herlige farvekombinationer lyse et hvert vintage outfit op. De er perfekte stylet med fx Riviera bukserne fra , eller en fin A-line nederdel.

Scallop strikbluse
Cardigan chevron 1930'er mønster

Bæredygtighed og økologisk bomuld hos Palava  

Palavas bomuld som bruges til al deres strik, er ikke kun certificeret økologisk, den er også både groet og spundet i Tyrkiet. Til sidst er det også i Tyrkiet at bomulds bluser og cardigans bliver til, så det er altså specialisterne der tager sig af de skønne bomuldscardigans hele vejen fra marken til den færdige cardigan. 

Palava lægger i det hele taget stor vægt på bæredygtighed, og har taget en række forholdsregler for at producerer så miljøvenligt som muligt samtidig med at de har stor fokus på medarbejder velfærd. Alle kjoler, nederdele og buksedragter bliver syet på en lille fabrik i udkanten af London. Også pakker Palava deres tøj i biologisk nedbrydelige poser, fremfor plastik; et lille skridt imod en plastik fri fremtid.

Æbleblomst print kjole

Forårskjole fra Palava 

Palava er især kendt for deres skønne A-line og skjortekjoler med skønne novelty print. Det er kjoler der er fremstillet i de skønneste bæredygtige kvalitets stoffer, og med masser af udtryk, også garanterer vi at din Palava kjole vil få dig til at smile hver gang du tager den på. 

Forårskjolen fra Palava har v-udskæring, bredt taljestykke og flatterende A-form. Den er behagelig og alsidig, og så har den det mest fortryllende print af hvide æbleblomster og blade strøet ud over en lys pastel grøn baggrund. En sand forårsperle.

Mere skøn strik med dyrebroderi 

Hele syv cardigans har vi fået hjem i den skønne ’novelty’ stil med de fantastiske farverige broderier, hvor broderierne er placeret foran på cardiganen. 

Både smukke og sjove er fx dem med hummer eller farverige insekter eller orangutangen der svinger sig i en lian. Der er de 2 fuglebroderier; de lyserøde flamingoer eller påfuglene. Den smukke blomsterranke på beige baggrund, og sidst men ikke mindst den berømte Palava tiger som springer elegant henover kravebenet på cardiganens bærer. 

Blå strik med flamingo broderi
Stik med påfuglebroderi
Strik cardigan med broderi
Strikbluse med orangutang broderi
Har du allerede en Palava-favorit? Vi synes det er svært at vælge bare én, men hvilken Palava du end vælger, er vi sikre på at den vil give dig stor tøjglæde og velkomne forårsfornemmelser.

Bedste hilsner

Team Mondo Kaos ❤

Læs mere:

Læs om nyhederne fra Nordic ShoePeople

Nyhederne fra Nordic ShoePeople


Mondo Kaos og bæredygtighed

Mondo Kaos og bæredygtighed


Nederdeleguide

Mondo Kaos' nederdeleguide


Ps. Ønsker du at høre nærmere når vi afholder nye arrangementer, starter udsalg, konkurrencer, får nye varer etc.

Så tilmeld dig nyhedsbrevet herunder:

Human score    Trustpilot Stars    number of reviews    Trustpilot Logo