Style dine vintage stils bukser

VINTAGE STILS BUKSER

Hvis man er vant til at gå i vintage stils kjole og nederdel, kan man nogle gange skulle vænne sig til at gå i vintage stils bukser, ligesom det modsatte kan være tilfælde, men der er med garanti bukser som klæder alle, man skal bare finde det rigtige par, og forstå at style på den rigtige måde.

Det skal det handle om i dag; alle de skønne vintage stils bukser, deres pasform, og hvordan du bedst styler dine retro bukser alt efter hvilket look du ønsker.

Bukser til kvinder

Som du kan læse meget mere om i det her blogpost, er bukser til kvinder en ret ny ting i den vestlige modehistorie.

Palazzo bukser i 1930'erne

Nogle af de første bukser til kvinder til at blive mere udbredt er palazzo bukserne med de vide ben som først ses i 1920’erne og 30’erne.

De blev først brugt ved rivieraen af de unge og rige, i særdeleshed amerikanere, som kom til Europa under forbudstiden i USA for at feste. Bukser blev også døbt Beach Pyjamas. Det var set som en slags fritidstøj, og benene var så brede, at man næste kunne tro at det var en lang nederdel.

Bukserne kom også ud i hjemmene, bl.a. som mønstre i de populære symagasiner, hvor bukser dog stadig blev kaldt ’aparte’.

Vi har de skønneste Emmy Palazzo bukser, bl.a. de stribede Playful Palazzo, som passer lige ind i 1930’er æstetikken.

Swingbukser i 1940'erne

Fra The House of Foxy har vi fået de populære Swing- og Hepburn bukser hjem igen. Det er skønne vintage stils bukser med klassisk brede ben, altså ikke helt så meget vidde som i palazzo bukserne. Bukse snittet er særligt et 1940’er look, hvor det blev gjort populær af berømte kvinder og Hollywood skuespillerinder. 

Capris og slacks 1950'er bukser

I modsætning til bukserne med de vide ben, er slacks og capris figurbetonede med slanke gulerodsben og en typisk 1950’er model. 


Vi har fået nogle skønne capris fra Unique Vintage og Smak Parlour og fra Emmy Design har vi de skønne slacks i hør. Smøg dem evt op, til en sommerlig capri style.


 I 1950’erne kom slacks og capri bukserne til! Capribukserne blev opfundet af designeren Sonja de Lennart (på billedet tv) som angiveligt under sine årlige Capri ferier, fandt på at klippe sin slack- bukser af, så hun kunne soppe uden at gøre bukserne våde. De blev lanceret i hendes Capri kollektion i 1948.

Sikkert er det at Capri bukserne er en rigtig sommerbuksestil. Det er en tætsiddende buks med høj talje, slanke ben, som slutter midt på læggen. Bukserne blev ultra moderne da Emilio Pucci begyndte at sælge stilen i sin butik på Capri, og ikke mindst da Audrey Hepburn bar dem i filmen Sabrina, og efterfølgende gjorde dem til hendes personlige bukse stil.


Der er selvfølgelig også vintage stils jeans til kvinder, det har vi skrevet om her og her.

Hvad skal jeg tænke på når jeg vælger vintage stils bukser?

Ens for alle vore  vintage bukse-styles er at de er højtaljede og sidder i den naturlige talje, derfor er der også visse ting det er værd at tænke på når du vælger dine bukser for at få dem til at tage sig allerbedst ud.


1. Vær sikker på at længden passer. Er bukserne for lange eller korte, så se om der er mulighed for at lægge dem op eller ned, mange af vores bukser har den mulighed, og det gør rigtig meget for looket.

2. For det bedste look skal du bære dine toppe og skjorter nede i bukserne. På den måde er der fokus på taljen, og du får ekstra lange ben. Se vores store udvalg her af skjorter og toppe her.

3. Du kan også bære korte toppe til stilen. Vi har flere kortere skjorter som også passer smukt til de højtaljede bukser. Greta, Helen eller Ellie som bindes foran på maven eller de fine Peasant style er gode eksempler på skjorter som sidder på eller lige over den naturlige talje, og er et smukt sommerlook til dine bukser.

4. For et klassisk vintagelook kan din top være mere løs i det, fx i skjorte look og for et mere moderne look kan du bære en tætsiddende top med lidt stræk til dine bukser.

5. Når du bruger dine vintage bukser senere på året kan du med fordel vælge en tætsiddende strikbluse til dine vide vintagebukser for et smukt 1940er stils look.

Hvilke sko passer til mine vintage stils bukser?

Du kan naturligvis bære alle sko lige fra sneakers til stiletter. Et moderne look til dine vintage stils bukser opnår du allerbedst ved at mixe og matche, men hvis du går efter et bestemt look, er her en lille guideline.


Palazzo: Som beskrevet hører palazzo bukser til i 1930’erne og hvis du vil have et look passende til bukserne skal du gå efter en sko eller sandal med mellem høj hæl. Hælen ligesom skoen må gerne være elegant og smal i looket. Det passer også smukt til de vide bukseben at få lidt ekstra højde.

Hepburn og swingbukser: Til dine 1940’er stils bukser kan du blive i vintage looket ved at holde dig til enten t-rem hæle, som vil gøre at dine ben synes endnu længere, eller en klassisk herrestils Oxfordsko, som kan give dig Katherine Hepburn 1940’er looket. Sko med højere hæl må her gerne have en kraftigere hæl.

Slacks og capris: det oplagte valg er flade, åbne sko og ballerinaer med lav hæl. Det skaber det typiske 1950’er sommerlook, og forlænger benet optisk, som er smart når bukserne er skåret midt på benet. En anden 50’er trend var de højere hæle. Så til dette look kan du også vælge en højhælet stiletsko, som er en anden måde at tilføje længde.

Sommer style dine vintage bukser

På en varm sommerdag kan du sagtens bære vintage stils bukser. Som sagt har de fleste af vores vintage stils bukser masser af vidde som giver luft til benene. Desuden er både Emmys Playful Palazzo og bukserne fra House of Foxy i en viskoseblanding som gør dem nemme at bruge også på varme dage.

Capri bukserne er den ultimative vintage sommerbuks, og et godt alternativ hvis du ikke bryder dig om shorts, og slacks fra Emmy er i kølig og lys hør.

Hvis du ønsker at style med sommer vibes, kan du vælge crop tops, som ikke skal ned i bukserne, men slutter på den naturlige talje.

Du kan også vælge et maritimt look ved at holde dig til navy, rød og hvid, eller striber.

Sommer mønstre så som sommer blomster, gingham tern i lyse farver eller pasteller er også med til at give et sommerligt look.

Er du på vej til stranden, kan du også vælge at have badedragten på i stedet for en top.

Sommer accessoires

Sommer er tiden til sjove og farverige accessoires. Du kan style dit bukselook i sommerstil med fx hårblomster. Du kan også bruge tørklæder i håret eller hårbånd. En sommerlig taske fx i strå er også med til at tilføje dit look masser af sommer stil.

Kraftige farver på fx et bælte eller øreringe er en anden måde at gøre dit look endnu mere sommerligt.


Kig forbi os og lad os hjælpe dig med at finde vintage stils bukser som passer til dig, og giver dig nye ideer til at style din vintage garderobe.


Sommerhilsner,

Team Mondo Kaos

Læs tidligere Blogposts

The Seamstress Of Bloomsbury

The Seamstress of Bloomsbury, er så meget en del af Mondo Kaos at vi i daglig tale bruger ’kælenavnet’ Bloomsbury...

Vintage, Retro & Repro?

Når vi betegner vores tøj og kjoler som vintage, så er det jo ud fra at vores kunder omtaler tøjet sådan...

Vores Guide til Cocktailkjoler.

Her i Mondo Kaos har vi altid masser af kjoler, og derfor har vi selvfølgelig også masser af vintage inspirerede cocktailkjoler...


Kommentar